Ponta: România are potenţial de a fi un hub regional pentru industrii, energie şi infrastructură

| 30 oct, 2013

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, astăzi, că România poate deveni un actor regional important în ceea ce priveşte industria, energia şi chiar infrastructura, faptul că unele companii mari investesc în ţara noastră fiind un semnal de încredere.

"România are potenţial pe care nu şi l-a folosit până acum suficient, de a fi un hub regional pentru industriile importante, pentru energie, inclusiv pentru infrastructură. (...) Lumea în acest moment este din ce în ce mai mică, legăturile sunt din ce în ce mai importante şi cred că orice ţară, orice Guvern, are de învăţat de la o mentalitate globală aşa cum Coca Cola a dovedit în mod sigur că are în acest moment. Eu cred foarte mult în şansa României de a fi un actor regional important şi, având alături de noi mari companii, acest potenţial al României poate fi folosit", a afirmat Ponta în discursul pe care l-a ţinut la Ploieşti, la inaugurarea unei noi linii de producţie a Coca Cola.

Potrivit prim-ministrului, continuarea investiţiilor făcute de branduri puternice reprezintă un semnal de încredere şi un mesaj "mai important decât orice alte ratinguri".

"Atunci când o companie aşa cum este Coca Cola, o companie mondială, unul dintre cele mai puternice branduri din industria mondială are încredere în România este cel mai bun mesaj pe care îl poate primi o ţară, mai important decât orice alte ratinguri. Faptul că o companie atât de mare a investit în România de foarte mult timp şi continuă să investească înseamnă încredere şi înseamnă o încredere pe care uneori noi românii nu o avem în noi şi iată vine din partea altora. E cu atât mai bine venită", a spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a mulţumit investitorilor, apreciind, totodată, companiile care plătesc taxe.

"Nu poate fi pentru un guvern un prieten mai bun decât o companie care investeşte, care creează locuri de muncă şi o companie care plăteşte taxe, lucru care, în România, din păcate, nu se întâmplă cu toată lumea. Doar unii plătesc taxe. Eu mi-aş dori ca toată lumea să o facă pentru ca aceste taxe să fie folosite pentru a avea şcoli mai bune, pentru a avea spitale mai bune, pentru a investi mai mult în tinerii noştri, pentru a avea o infrastructură de care dezvoltarea unei companii, aşa cum este Coca Cola, depinde foarte mult", a mai afirmat prim-ministrul.

Victor Ponta a participat, miercuri, la Ploieşti, la inaugurarea unei noi linii de îmbuteliere a fabricii Coca Cola, investiţia fiind de 22 de milioane de euro.

Potrivit primului ministru, anual, compania Coca-Cola plăteşte, în România, taxe şi impozite în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.

Întrebat dacă investiţia a fost realizată cu sprijin de la stat, Ponta a spus că reprezentanţii companiei nu au solicitat un astfel de ajutor, dar dacă o vor face, atunci Guvernul îl va acorda "cu mare plăcere", acesta fiind un "mecanism european de promovare a investiţiilor".

Conform preşedintelui şi CEO al The Coca Cola Company, Muhtar Kent, această companie, care a investit pentru prima dată în România în anul 1991, are aproximativ 2.000 de angajaţi în toată ţara, la fiecare job direct creat de Coca Cola fiind generate alte 11 locuri de muncă în industriile adiacente.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ