Ponta: Nu se dă nicio nouă taxă, noi nici pe astea actuale nu le putem încasa

| 30 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că Executivul nu pregăteşte nici o nouă taxă, subliniind că prin decizia Curţii Constituţionale privind Codul Insolvenţei nu pot fi încasate nici cele actuale.

"Nu se dă nicio nouă taxă! Păi, dacă nu mai putem să le luăm pe cele actuale. Ne-a zis Curtea Constituţională că nici pe cele actuale. Noi la insolvenţă (Codul insolvenţei - n.r.) voiam să-i punem pe cei care nu plătesc să plătească TVA-ul şi să plătească CAS-urile actuale. Ce să mai punem alte taxe, dacă nici pe astea nu le putem încasa? Să-i punem tot pe cei serioşi, cinstiţi, care plătesc taxe, iar şmecherii care nu plătesc taxe să ne râdă în nas? Nu!", a afirmat premierul Ponta , întrebat dacă Executivul pregăteşte o nouă taxă, citat de Agerpres.

Cât priveşte informaţiile privind apariţia unei "taxe pe carburant", premierul a subliniat că el doar a confirmat faptul că a existat o propunere în acest sens a fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

"De taxe şi impozite vă poate vorbi doar ministrul de Finanţe, domnul Chiţoiu, şi domnia sa vine cu proiecţia bugetară pe 2014. Dar, evident că la un moment dat vom intra cu toţii în dorinţa dvs: să nu mai plătească nimeni nicio taxă, dar să dăm mai mulţi bani la şcoli şi la spitale. Oameni buni, indiferent de cât de tare vă supără acest lucru, dacă nu plăteşte nimeni nicio taxă, nici nu o să avem bani mai mulţi pentru educaţie, pentru sănătate, pentru agricultură. Chiar dacă acest adevăr deranjează, este o realitate pe care nu o poate schimba nimeni", le-a spus şeful Executivului jurnaliştilor.

Premierul Victor Ponta a participat, miercuri, la expoziţia internaţională Indagra.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ