Victor Ponta, atac la CCR: Sprijină evaziunea fiscală

| 30 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a criticat Curtea Constituţională, după ce magistraţii au decis, ieri, că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional.

"Ca şi Coca-Cola, multe alte companii serioase plătesc aceste taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi până la urmă se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională care nu ne lasă să combatem evaziunea fiscală", a declarat, astăzi, Victor Ponta, la inaugurarea unei noi investiţii Coca-Cola la Ploieşti.

Premierul Victor Ponta a spus că este hotărât să schimbe Legea insolvenţei pe care a catalogat-o ca fiind una "proastă". "Avem Legea actuală care este o lege care încurajează companiile să nu plătească taxe, deci o lege proastă, şi sunt foarte hotărât să o schimbăm tocmai pentru a sprijini companiile serioase aşa cum este Coca-Cola în a investi, în a plăti taxe şi în a fi un actor corect în economia românească", a precizat primul-ministru.

Declaraţia vine după Curtea Constituţională a decis, ieri, că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional.

CCR a constatat că a fost încălcat art. 115 alin 4 şi 6 din Constituţie, în sensul că nu se justifică urgenţa adoptării OUG şi că Guvernul nu poate adopta ordonanţe care afectează regimul instituţiilor fundamentale ale statului.

Efectele OUG vor fi suspendate la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial. 

Art. 115 alin 4 prevede că 'Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora', iar alin. 6 că 'Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică'.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ