Ponta: Împărţirea României între plătitori de taxe şi şmecheri protejaţi de CCR, extrem de nocivă

| 30 oct, 2013

Împărţirea României între firme corecte, care plătesc taxe, şi şmecheri care nu plătesc taxe şi care sunt protejaţi de CCR cred că este extrem de nocivă pentru societatea românească, a afirmat premierul Victor Ponta, astăzi, referitor la decizia CCR privind ordonanţa de urgenţă referitoare la Codul Insolvenţei.

"Dincolo de interesul particular al unei televiziuni, legea pe care am adoptat-o combătea evaziunea fiscală la nivel naţional a acelor firme, din toate domeniile, care pentru a nu plăti taxe şi impozite intrau în mod voit în insolvenţă. Decizia de ieri a CCR este un sprijin pentru evazioniştii fiscali şi este o lovitură importantă nu doar pentru Guvernul actual, pentru toate guvernele de acum încolo care vor încerca să aibă venituri mai mari la buget şi vor încerca să prezinte companiilor corecte, care îşi plătesc taxele, faptul că nu sunt dezavantajate", a declarat premierul, prezent la târgul Indagra.

El a subliniat că din banii proveniţi de la companiile care îşi plătesc taxele statul plăteşte şcolile şi spitalele.

"În acelaşi timp, când văd companii care au sute de milioane datorii la bugetul de stat şi, iată, prin decizia de ieri a CCR sunt în continuare protejate să nu plătească taxe şi impozite, nu pot decât să constat o decizie care afectează grav dezvoltarea României în continuare. Împărţirea României între firme corecte, care plătesc taxe, şi şmecheri care nu plătesc taxe şi care sunt protejaţi de CCR, cred că este o împărţire extrem de nocivă pentru societatea românească", a adăugat Ponta.

Potrivit premierului, mesajul CCR, prin decizia de ieri, a fost unul de încurajare a evazioniştilor.

"Nu ştiu ce a decis Curtea, pentru că nimeni nu ştie ce a decis. Până la urmă, avem opt luni de zile de când nu ştim dacă avem sau nu referendum, că nu ne spune CCR. Avem nouă luni de zile de când încercăm să salvăm de insolvenţă şi să salvăm locurile de muncă şi investiţiile în România la Rompetrol şi nu ne spune CCR ce se întâmplă. Acum, mesajul de ieri a fost pentru firme: faceţi evaziune fiscală, că noi vă protejăm! Ceea ce este îngrozitor", a completat şeful Executivului.

Curtea Constituţională României (CCR) a decis că ordonanţa de urgenţă privind Codul Insolvenţei este neconstituţională, fiind admisă sesizarea Avocatului Poporului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ