Amintiri: Boc dădea cu ura în Curtea Constituţională

| 31 oct, 2013

Din păcate pentru argumentația proaspătului vicepreședinte liberal-democrat, PDL are un istoric tumultuos de relații conflictuale cu CCR în trecut, încă de pe vremea  premierului Boc. Nu mai departe de  vara anului 2005,  când CCR a a declarat neconstituțional pachetul de legi privind reforma Justiției și proprietății, premierul de atunci, Emil Boc, în loc să-și dea demisia, conform normelor ultimative de acum, declara război CCR.

După ce Curtea Constituțională a trântit Codul insolvenței, o serie de reacții pro și contra acestei decizii s-au făcut auzite din ambele părți ale eșichierului poitic.

Victor Ponta a criticat dur decizia CCR, arătând că aceasta sprijină evaziunea fiscală și că afirmand că decizia Curții de fapt "împarte România între firme corecte și smecheri care nu plătesc taxe și care sunt protejați de CCR".

"Decizia de ieri e un sprijin pentru evazioniștii fiscali și o lovitură pentru toate guvernele care vor încerca de acum încolo să sprijine companiile care funcționează corect", a susținut primul ministru, Conform acestuia mesajul CCR pentru firme a fost: "Faceți evaziune fiscală că noi vă protejăm".

O asemenea declarație politică nu putea trece neobservată de către opoziție, Cătălin Predoiu fiind portavocea care a cerut din partea PDL demisia premierului cât și a întregului guvern USL.

"Ponta ponteaza la incompetenta inca o data, in loc de locuri de munca, falimente, in loc de reforme, incalcarea Constitutiei prin ordonante. Dupa ce PDL a sesizat Avocatul Poporului aratand mai multe vicii de neconstitutionalitate, CCR a respins ieri Codul Insolventei ca fiind neconstitutional. Se impune urgent demisia de onoare a dlui Ponta si a intregului Guvern!", a argumentat Cătălin Predoiu pe rețelele de socializare.

Din păcate pentru argumentația proaspătului vicepreședinte liberal-democrat, PDL are un istoric tumultuos de relații conflictuale cu CCR în trecut, încă de pe vremea  premierului Boc. Nu mai departe de  vara anului 2005,  când CCR a a declarat neconstituțional pachetul de legi privind reforma Justiției și proprietății, premierul de atunci, Emil Boc, în loc să-și dea demisia, conform normelor ultimative de acum, declara război CCR, la Consiliul Național de Conducere al Partidului Democrat:

"Prin respingerea de către Curtea Constituţională a legilor vizând reforma justiţiei, în acest moment integrarea în UE este compromisă, procesul de reformă în justiţie este compromis. (...) Când există forţe ostile reformei în justiţie - PSD şi Curtea Constituţională, dominată de PSD - soluţia o reprezintă întoarcerea la popor, la cetăţeni" Supărat, deci, pe aceeași instituție, Emil Boc cerea alegeri anticipate.

Acele declarații nu au fost singulare și nici cele mai dure. Să vedem în continuare ce afirmau pe atunci liderii PDL despre aceeași CCR.

"Curtea Constituțională nu a făcut altceva decât să umple paharul într-o guvernare atacată de forțe antireformiste".

"Curtea Constituțională este doar un exemplu, pentru că mai există foarte multe alte instituții ale statului care nu au fost politizate, sunt dominate de către vechiul partid de guvernământ si care trebuie depolitizate"

"Din nefericire, Curtea Constituțională nu mai este o instituție juridică și constituțională, ci una politică, prin componența pe care o are. Aceasta în condițiile în care mai mult de jumătate din membrii ei sunt vechi și înalți demnitari ai PSD". „Guvernarea 1996-2000 a fost blocată de foștii activiști ai PSD, de către dinozaurii epocii Iliescu. Dacă acești dinozauri nu pleacă, riscăm să compromitem șansele României de modernizare".

După cum este lesne de constatat, declarațiile de atunci ale liderului PDL Emil Boc aruncă în derizoriu tiradele declamative al vicepreședintelui de azi, Cătălin Predoiu. Amuzantă rămâne însă, chiar și în retrospectivă, naivitatea lui Emil Boc care constata pe atunci ceea ce a știut toată lumea, tot timpul și anume caracterul politic al CCR, ai cărei membrii sunt numiți conform unui algoritm și ai calculelor politice. Ce au făcut însă liberal-democrații, odată ce au scăpat de ”dinozaurii” care ”compromiteau șansele de modernizare” ale țării prin  blocarea guvernării și așa atactă de forțe ”antireformiste”? Au avut 4 ani de guvernare la dispoziție și tot ce au reușit au fost să impună în CCR propria faună de dinozauri. Care dinozauri, se vede acum clar, este specie pe cale de dispariție, deci se cere ”ocrotită”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 noi, 2013
cantautor
neatentie sau prostie(sau amandoua)....?
anul 2005...
"Nu mai departe de vara anului 2005, când CCR a a declarat neconstituțional pachetul de legi privind reforma Justiției și proprietății, premierul de atunci, Emil Boc, în loc să-și dea demisia, conform normelor ultimative de acum, declara război CCR"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ