Ponta: Sper sa putem avea un autoturism marca Mercedes "made in Romania"

| 04 apr, 2014

Premierul Victor Ponta, prezent vineri la Sebeş la inaugurarea lucrărilor de construcţie a unei noi unităţi de producţie a pieselor auto, a apreciat că proiectul pornit aici împreună cu Daimler este 'de fapt o carte de vizită pentru capacitatea României de a avea investiţii serioase'.

"România a redevenit şi trebuie să rămână o ţară competitivă, o ţară care a trecut prin momentele cele mai grele şi acum poate să-şi folosească adevăratul potenţial. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă avem parteneri excepţionali şi cred că proiectul pe care astăzi îl pornim aici, la Sebeş, cu Daimler este de fapt o carte de vizită pentru capacitatea României de a avea investiţii serioase, de a avea investiţii de viitor, de a crea şi locuri de muncă, dar şi performanţă şi calitate', a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a mai spus că se bucură că în România se întâmplă şi astfel de evenimente pozitive, care trebuie subliniate în mod adecvat.

'Mă bucur că în România se întâmplă lucruri bune şi chiar dacă nu avem foarte des ocazia să vorbim despre aceste lucruri bune, în momentul în care o investiţie atât de importantă, promovată de una din companiile cele mai prestigioase pe plan mondial, aşa cum este Daimler, într-un domeniu atât de competitiv, cum este cel al industriei auto, se realizează în România, categoric este un eveniment şi categoric trebuie să-l subliniem', a declarat primul-ministru.

Victor Ponta a apreciat că 'este meritul în primul şi primul rând al echipei de la Sebeş care iată, din 2001, a crezut că poate fi realizat un proiect extraordinar, este meritul conducerii concernului Daimler că a avut încredere că o ţară care se dezvoltă, o ţară care merge într-o direcţie bună, poate într-adevăr să susţină un proiect de o asemenea anvergură'.

Primul-ministru a amintit şi de meritul autorităţilor locale, spunând că acestea au obligaţia în continuare să acorde tot sprijinul, precum şi de meritul celor din Guvern, care au reuşit să faciliteze, conform regulilor europene, acordarea ajutorului de stat.

'Vreau să fie foarte clar. Acest ajutor de stat, de fapt, se va întoarce în bugetul României prin beneficiul acordat de crearea de locuri de muncă, prin taxele, impozitele care se plătesc. Nu este un cadou dat de statul român, este de fapt o participare la o investiţie care aduce atât de multe beneficii', a menţionat Ponta.

Premierul a spus că cea mai mare provocare pentru toţi liderii politici din Europa este crearea locurilor de muncă. 'Faptul că se vor crea noi locuri de muncă, încă 500 de locuri de muncă, mă face să mă gândesc la 500 de familii care vor avea un venit sigur, un venit stabil şi pentru aceasta cred că este obligaţia Guvernului României de a mulţumi tuturor celor care au făcut posibilă această investiţie şi tuturor celor care, iată, crează locuri de muncă într-o Europă în care crearea locurilor de muncă, în special pentru oamenii tineri, este cea mai mare provocare', a mai spus primul-ministru.

Victor Ponta a apreciat că 'România merită să fie considerată o ţară în care poţi să dezvolţi proiecte importante, cu oameni foarte bine pregătiţi, cu o capacitate de adaptare extraordinară'.

El a mai spus că îşi doreşte să fie prezent la Sebeş şi în 2016, la momentul în care prima dintre cutiile de 9 viteze va fi produsă aici. 'În mod sigur, ca orice român îmi doresc ca, la un moment dat, de la cutii de viteză să ajungem, poate, şi la un autoturism Mercedes fabricat în România. În felul acesta, miniştrii mei, cărora le-am cerut să circule doar cu autoturisme fabricate în România, vor putea să se întoarcă la Mercedes-urile pe care înaintaşii lor le aveau în funcţie. Până atunci, merg cu maşini 'Made in Romania'. Eu voi fi foarte fericit să ştiu că în lume sunt maşini Mercedes cu cutii de viteze fabricate la Sebeş', a mai spus premierul.

Victor Ponta a participat vineri la inaugurarea lucrărilor de construcţie a unei noi unităţi de producţie a pieselor auto, Star Assembly, eveniment ce marchează începutul unei noi etape a investiţiei de peste 300 de milioane de euro derulate în România de către Daimler, proiect care va genera peste 500 de locuri de muncă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ