Radu Stroe dă cărţile pe faţă în privinţa ruperii USL

| 04 apr, 2014

Vorbele lui Radu Stroe se adeveresc, PNL-ul în frunte cu Antonescu prăbuşindu-se zdravăn în sondaje. Abandonarea proiectului USL l-au transformat pe Antonescu din favorit cert al prezidenţialelor, într-un candidat de pluton, cu şanse infime de a accede în turul II.

Vicepreşedintele PNL Radu Stroe critică decizia de rupere a Uniunii Social-Liberale. Atacurile mai mult sau mai puţin voalate la adresa liderului partidului arată faptul că Antonescu devine din ce în ce mai izolat în PNL.

Prezent în emisiunea “Ediţie Specială” de la Antena 3, Radu Stroe a apreciat destrămarea USL ca fiind o mare greşeală, survenită din lipsa de încredere care s-a dezvoltat între co-preşedinţii Uniunii, Crin Antonescu şi Victor Ponta. În acelaşi timp, Stroe a recunosc că nu înţelege care ar putea fi motivele pentru care această lipsă de încredere a survenit.

“Eu cred că în momentul în care s-a produs fractura, a cărei motivaţii încă nu o găsesc, este o gravă greşeală”, a spus Radu Stroe.

Fostul ministru de interne a amintit că în perioada în care ocupa această funcţie avertizase că cel care va rupe USL va fi “un om mort, (...) în sensul că va pierde în faţa electoratului”. Şi asta pentru că Uniunea Social-Liberală s-a născut din interesul major de a “demantela regimul Băsescu” şi pentru a propune în loc un “proiect de ţară”. De altfel, la scurt timp după câştigarea alegerilor din decembrie 2012, acelaşi Radu Stroe atrăgea atenţia că cel care care va rupe această alianţă, dacă o va face, va claca din punct de vedere politic.

Iată că vorbele lui Radu Stroe se adeveresc, PNL-ul în frunte cu Antonescu prăbuşindu-se zdravăn în sondaje. Abandonarea proiectului USL l-au transformat pe Antonescu din favorit cert al prezidenţialelor, într-un candidat de pluton, cu şanse infime de a accede în turul II.

Tango-ul periculos pe care Antonescu l-a dansat cu Băsescu s-a dovedit a fi fatal, PNL-ul ajungând la un scor asemănător cu cel al partidelor prezidenţiale, PDL şi PMP. Astfel, atingerea scorului de 20% pe care Antonescu l-a impus PNL-ului la alegerile din 25 mai, pare a fi o misiune aproape imposibilă. În acest context, Radu Stroe l-a ironizat pe primarul Sibiului, care declarase anterior că Antonescu nu ar trebui să demisioneze în cazul în care PNL va obţine sub 20% în alegerile europarlamentare.
“Domnul Iohannis are doar un an ca membru al Partidului Liberal. În aceste condiţii cred că îi este permis să facă erori de judecată”, a afirmat cu subînţeles vicepreşedintele PNL.

Intervenţia lui Radu Stroe de la Antena 3 demonstrează cât de tulburi sunt apele în prezent în PNL şi cât de învolburate vor fi după alegerile din luna mai. În aceste condiţii înţelegem frenezia vizitelor lui Antonescu din teritoriu, în încercarea disperată a acestuia de a aplana nemultumurile din partid şi de a încerca să ţină PNL-ul unit.

Oricât de multe filiale ar vizita, oricât de multe discursuri înflăcărate va ţine, oricât de multe imnuri Champions League va asculta, soarta lui Antonescu este pecetluită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 apr, 2014
blabla
mai Alexa tu ai citit ce ai scris??????citesti ce scri de regula????trebui sa fi idiot sa crezi balivernele pe care le mazgalesti ,imi pare rau sa iti zic dar nu ai nici o treaba cu analiza politica ,numai un idiot poate crede ce aberezi cand realitatea este alta si te loveste zi de zi cu bata in cap, serios mai iesi si tu pe strada, vezi lumea , asculta si poate iti revii dac nu lasate ca strici ,,hartia'' degeaba.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ