Blaga despre postarea lui Ponta pe Facebook: Prim anunţ că va fi foarte dificil să câştige prezidenţialele

| 04 apr, 2014

Preşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Vasile Blaga, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că postarea pe Facebook făcută de premierul Victor Ponta, lider al PSD, este 'un prim anunţ că va fi foarte dificil să câştige alegerile prezidenţiale pe care nu le va câştiga niciodată'.

'Acum, astăzi pe apucă plânsu, când auzim că îi trece prin cap să se lase de politică la finele acestui an. Oricum se va lăsa. Pentru că, pe de o parte îl presează ai lui să candideze şi ştie precis că va pierde alegerile, care vor fi câştigate de un om al dreptei (...) de departe, cel mai bun candidat este cel propus de PDL (...) el ştie că îi va fi foarte greu, îi va fi imposibil să câştige Preşedinţia şi atunci, aşa cum a procedat el cu liberalii pe care i-a aruncat ca pe o măsea stricată, când nu a mai avut nevoie de ei, tot aşa vor proceda ai lui cu el', a spus Vasile Blaga.

De asemenea, întrebat dacă postarea premierului poate fi considerată ca un prim anunţ al unei eventuale candidaturi la prezidenţiale, liderul PDL a spus că 'e un prim anunţ că va fi foarte dificil să câştige alegerile prezidenţiale pe care, de fapt, nu le va câştiga niciodată şi probabil, un mesaj de sprijin, ceea ce este incalificabil, pentru cei din PSD care au probleme'.

Blaga crede şi că mesajul premierului de vineri arată o 'lipsă de respect faţă de instituţiile statului, pentru independenţa justiţiei'.

'Ceea ce este deranjant este în schimb altceva. Mesajul pe care cu adevărat îl transmite în această postare, adică mai ales pentru un fost procuror, aşa cum se pretinde, lipsa totală de respect pentru instituţiile statului, pentru independenţa justiţiei. (...) Îl doare că instituţiile statului sunt din ce în ce mai puternice. (...) Noi nu l-am pus să se înconjoare de oameni cu probleme. (...) Dacă te înconjori de astfel de oameni, sigur că până la urmă cazi în depresie în pespectiva alegerilor prezidenţiale', a comentat Vasile Blaga.

Liderul democrat liberal a mai spus că ziua de vineri este 'o zi veselă pentru pesedişti', criticând declaraţiile făcute de premier referitoare la preşedinţii de consilii judeţene cu probleme cu justiţia.
'(...) domnul Ponta s-a întâlnit cu şefii de raioane din Republica Moldova şi aici i-a venit mintea la cap şi le-a zis: 'fraţilor, grea meseria asta de preşedinţi de consilii judeţene. Ne leagă pe toţi. Ne leagă pe toţi, zece sunt deja cu probleme', probabil că alţi zece ca din celebrul prea-cinstit Guvern, jumate sunt în puşcării, jumate pe drum, dacă vă uitaţi aşa în evoluţie', a mai spus Blaga. 'Trebuie să punem capăt tranziţiei de la societatea comunistă (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o ţară europeană, cu oameni mai liniştiţi şi mai demni, guvernaţi de valori şi obiective comune, nu de frica de mascaţi şi de linşajul public din partea unor jurnalişti fascisto-comunistoizi! În noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie, mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Şi atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani NU l-am dat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa mea!', a afirmat Ponta, într-o postare făcută vineri pe pagina sa de pe Facebook. 

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că şefii Consiliilor Judeţene sunt oamenii în care românii au cea mai mare încredere, dar că în acelaşi timp sunt şi ţinte pentru procurori. 

'Sunt absolut convins că aşa cum în România preşedinţii de Consilii Judeţene sunt oamenii cei mai votaţi şi în care românii au cea mai mare încredere, chiar dacă sunt şi ţinte pentru procurori - asta vine o dată cu popularitatea şi cu faptul că sunt votaţi şi atunci fiind şi o meserie periculoasă - şi de partea cealaltă a Prutului sunt convins că oamenii aşteaptă foarte mult de la şefii de raioane şi aveţi, într-un fel sau altul, aceleaşi probleme pe care le au şi preşedinţii de Consilii Judeţene din România, şi anume resurse financiare destul de puţine, birocraţie şi un tip de centralism', a afirmat prim ministrul în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria cu reprezentanţii Asociaţiei Euroregiunii Siret- Prut- Nistru, care reuneşte 26 din cei 34 de şefi ai unităţilor administrativ teritoriale din Republica Moldova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ