Ponta: Teatrul Naţional va pune Bucureştiul foarte sus pe harta culturală a Europei

| 14 noi, 2013

Teatrul Naţional Bucureşti, aflat în restaurare, va pune Bucureştiul foarte sus pe harta culturală a Europei, a declarat joi premierul Victor Ponta, precizând că banii pentru finalizarea lucrărilor sunt prevăzuţi în bugetul pe 2014.

'Am discutat cu domnul ministru Barbu şi avem în buget pe 2014 ultimii bani necesari pentru ca acest proiect să se încheie cu bine. Va fi un proiect care va pune Bucureştiul foarte sus pe harta culturală a Europei şi sunt absolut convins că generaţiile următoare se vor bucura de un Teatru Naţional cum ne-am dorit mulţi alţii', a afirmat Victor Ponta.

Şeful Guvernului, însoţit de ministrul Culturii, Daniel Barbu, şi directorul TNB, Ion Caramitru, a inspectat lucrările de renovare a Naţionalului bucureştean.

'Mi-am permis o glumă cu domnul Caramitru: să spun că nu ştiu cum va rămâne în istorie - ca unul din marii noştri actori sau ca cel care a reconstruit practic Teatrul Naţional. Cred că amândouă poziţiile le merită. O să fiu foarte bucuros anul viitor să văd că se termină acest proiect uriaş gândit încă din 2006, dacă nu mă înşel, şi finalizat în 2014', a adăugat premierul.

El a precizat că pentru finalizarea lucrărilor este prevăzută în buget suma de 100 de milioane de lei.

'În bugetul Ministerului Culturii, pentru finalizarea Teatrului Naţional sunt 100 de milioane de lei. Dânşii au spus că 97 le trebuie. Dar sunt convins că n-o să fie doar 97. Ca întotdeauna când îţi faci o casă nouă, constaţi la sfârşit că a mai costat ceva. Dar în mod sigur important e că există toată finanţarea pentru ca anul viitor să se finalizeze construcţia şi să fie inaugurat. (...) Important este că sunt şi banii, s-a lucrat extraordinar de bine şi sunt convins că anul viitor o să fie totul gata', a spus Victor Ponta.

El a arătat că TNB va deveni 'un mall cultural' şi a dat asigurări că vor fi identificaţi specialişti care să-l administreze cât mai bine.

'Am discutat cu domnul Caramitru despre modul în care va fi administrat... Deja nu mai e un simplu teatru. Cineva a folosit un termen care mi-a plăcut foarte mult - un 'mall cultural', pentru că vor fi spectacole de teatru, vor fi cafenele, vor fi expoziţii de artă şi evident că stilul clasic de administrare nu se mai potriveşte noii dimensiuni a clădirii şi noilor funcţionalităţi pe care le-a câştigat. O să găsim împreună nişte specialişti care să ne ajute, aşa cum se întâmplă cu clădirile de acelaşi fel din Europa, să fie administrată cât mai bine şi ca număr de personal şi ca venituri în aşa fel încât să ofere cele mai bune servicii culturale din România. Cred că majoritatea ţărilor din regiune şi-ar dori să aibă un Teatru naţional ca acesta', a concluzionat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ