Ponta: Trebuie să creştem veniturile militarilor noştri care au fost în prima linie

| 29 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Kandahar, în Afganistan, că trebuie găsite soluţii de către Guvern pentru creşterea veniturilor acelor militari care au participat la misiunile din teatrele de operaţii din ultimii ani.

'Faptul că azi am fost la momentul oficial al retragerii trupelor noastre din Afganistan şi faptul că îmi doresc să se întoarcă toţi sănătoşi acasă este un lucru foarte bun. Suntem foarte mândri şi mai rămâne să găsim soluţii ca şi acasă să simtă că suntem recunoscători pentru ce am făcut', a afirmat Ponta.
Premierul a arătat că are în vedere şi asigurarea unui trai decent pentru militarii care se întorc acasă şi care nu vor mai avea aceleaşi beneficii financiare ca în perioada în care au participat la misiunile externe. 
'Toată partea care ţine de dotarea Armatei Române, de cum facem cu Primăria să construim mai multe locuinţe pentru militari, ţin de Guvern, nu de comandant suprem. Trebuie să creştem veniturile pentru militarii noştri, pentru unităţile care s-au pregătit şi care au fost în prima linie în ultimii ani. O să avem, categoric, pentru 2015, cheltuieli mult mai puţine. Ideea este ca din acei bani pe care îi salvăm să investim în pregătirea soldaţilor mai tineri. Ideal ar fi să nu avem nevoie niciodată de pregătirea acestora, dar ştiţi cum e, trebuie să fim siguri', a spus primul-ministru.

Citeşte şi Victor Ponta, adăpostit de urgenţă în BUNCĂR. Tabăra românească din Kandahar, atacată cu rachete

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la Kandahar, la ceremonia care marchează începutul procedurii de retragere a trupelor româneşti din Afganistan, că România este astăzi o ţară mai sigură şi un partener respectat de aliaţii din NATO datorită sacrificiului şi curajului militarilor români care au fost în misiunile din acest teatru de operaţii.

Şeful Guvernului este însoţit la Kandahar de ministrul Apărării, Mircea Duşa, precum şi de vicepremierul Gabriel Oprea.

Contingentul român din Afganistan este constituit în prezent de aproximativ 2.000 de militari, a căror retragere va avea în următoarele luni, conform calendarului stabilit cu aliaţii din NATO. Potrivit unui calendar anunţat de ministrul Duşa la începutul acestui an, numărul militarilor români care vor mai rămâne în Afganistan după sfârşitul acestui an va fi de aproximativ 200, aceştia urmând a se ocupa de instruirea armatei afgane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ