Președintele Iohannis a promulgat legea prin care este instituită Ziua Limbii Maghiare

| 11 noi, 15:45

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Limbii Maghiare.

Potrivit legii, Ziua Limbii Maghiare este marcată la 13 noiembrie. La această dată vor fi prezentate valorile minorității maghiare, tradițiile și obiceiurile ungurești.

"Cu această ocazie vor fi organizate manifestări culturale, prezentări de carte, precum și omagieri ale unor personalități ale comunității maghiare, spectacole cultural-artistice, oferind astfel într-un mod instituționalizat posibilitatea ca reprezentanții altor etnii să aibă acces la universul cultural maghiar", se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Tot miercuri, șeful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moașă și a profesiei de asistent medical, precum și organizarea și funcționarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, a Legii privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 236/2012 al Parlamentului European și al Consiliului privind vânzarea în lipsă și anumite aspecte ale swapurilor pe riscul de credit și a Legii pentru completarea art. 10 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 10:13
tyrex
A trebuit sa moara 60 de suflete nevinovate kriminalule ca sa ai premierul tau de kakat si partidul tau de hoti si kurve la putere. O sa raspumzi cu capul pentru aceasta krima odioasa si mizeria de atitudine ce o ai. Ca sa dai jos un guvern care te calca pe nervi ca nu ti se caciulea ai fost capabil de orice numai sa iasa ce vrei tu slugoi infect al mafiei iudeoricane cu precadere slugoiul lui Soros. Acum ai desavarsit statutul tarii de colonie imbecila si lasa a iudeoricanilor si a gastii de hoti si javre de la Bruxelles, opera inceputa de bashinescu si hoarda lui de kriminali portocalii. Dispari sasalaule ca esti ca si bashinescu cancerul Romaniei. Uite ce-l omora grija tarii pe el , ziua limbii bozgoresti astia care nu stiu ce sa mai faca sa distruga Romania. Chiar nu ti-e rusine, maine poimaine decretezi ziua tiganilor, ziua turcilor, ziau tatarilor etc etc de o sa vem numai zile festive tot anul. Dute coada de topor impreuna cu caricatura aia morbida de primministru la spitalul 9 sau in lume sa nu mai auzim de voi. Iar aia care te-au votat o sa aiba ce merita , pacaliti si batjocoriti cum a facut si bashinescu. Sa traiti bine johanistilor.
11 noi, 17:15
klau_ss
herr....President..
de ce n u si zi a limbii tiganesti,turce ...lipovana...ceha...si asa mai departe pana la se termina cele 14 nationalitati conlocuitoare ...o zi pentru limba boratilor din africa si asia care pripasesc pe la noi ..
o zi pentru....
o alta zi pentru....
SUNT LUCRURI MAI IMPORTANTE DE FACUT PRIN VATERLAND SAU HEIMAT (cum doriti dvs)sa numiti....Romania...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ