Predoiu: Niciun epitet nu ar fi prea sever pentru a cataloga bugetul votat în Parlament

| 04 dec, 2013

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, la Ploieşti, că "niciun epitet nu ar fi prea sever pentru a cataloga bugetul" pe anul viitor votat miercuri în Parlament, Predoiu spunând că "nu se poate vorbi de o Românie europeană cu un astfel de buget".

Prezent, miercuri seară, la Ploieşti, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că "niciun epitet nu ar fi prea sever pentru a cataloga bugetul" pe anul viitor votat în Parlament, Predoiu catalogând acest buget drept unul "antinaţional" pentru că "răpeşte orice posibilitate de dezvoltare a românilor din punct de vedere economic şi, evident, şi sub toate aspectele: educaţie, sănătate, cultură", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu putem vorbi de o Românie europeană cu un astfel de buget. Este un buget consecinţă la toate greşelile pe care le-a făcut Guvernul Victor Ponta de când a preluat puterea şi până astăzi, respectiv politici de descurajare a investiţiilor, taxarea întreprinderilor, falimente, şomaj. În criză, stimulezi munca şi investiţiile. Guvernul Ponta parcă în ciuda românilor a făcut exact invers timp de un an de zile, a descurajat investiţiile şi a taxat munca. (…) Vreau să aduc aminte de declaraţie preşedintelui Consiliului Fiscal, organism independent, care a subliniat că pese 20% din veniturile previzionate în ac buget sunt iluzorii, nu au bază reală. Prin urmare, şi acest buget, aşa cum este el, este nerealist. Cred că niciun epitet nu ar fi prea sever pentru a cataloga un astfel de buget", a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Întrebat cum cataloghează atitudinea preşedintelui Traian Băsescu faţă de bugetul votat de Parlament, Cătălin Predoiu a răspuns că sunt momente şi subiecte pe care "trebuie să le tratezi cu inflexibilitate".

"Sunt lucruri care nu se negociază. Nu poţi să negociezi bunăstarea cetăţeanului, nu poţi să negociezi hoţia unui guvern de stânga care de fapt vrea să procure fonduri pentru baronii locali ca să pregătească alegerile. Guvernul Ponta (…) avea de unde să ia fonduri dacă ar fi colectat veniturile, dacă nu dezorganiza Garda Financiară şi dacă intra cu evaziunea fiscală în conflict. Dacă numai în judeţul Constanţa se ducea şi îi tăia domnului Mazăre toate sursele de venituri, cred că acoperea tot bugetul României, nu numai această taxă de şapte eurocenţi. Poate că exagerez un pic, dar la scara ţării nu exagerez. Evaziunea fiscală s-a dublat, este egală cu bugetul Sănătăţii şi Educaţiei la un loc. Este inacceptabil şi e absolut îndreptăţit preşedintele să rămână inflexibil pe această poziţie", a mai spus Predoiu.

El a precizat că premierul ştia de două săptămâni că preşedintele nu va semna bugetul, întrucât a fost prevenit public asupra acestui fapt.

"Dacă era un premier responsabil, se ducea şi angaja dialog politic cu preşedintele să găsească o formulă de compromis. (…) Nu putem avea niciun fel de înţelegere pentru domnul Victor Ponta în acest subiect", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.

Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă s-au întâlnit, miercuri seară, la Ploieşti, cu peste 300 de membri ai PDL Prahova, cărora le-au prezentat proiectele cu care participă la alegerile interne din partid pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 dec, 2013
El Condor
Rade harb de oala sparta
Rade harb de oala sparta
Mai rau decat au distrus-o hotii si antiromanii PDL-isti si derivatii lor ulteriori, cred ca nu vor reusi s-o distruga multe generatii. De altfel, cred ca vor trebui sa treaca mult timp pentru a putea atinse performantele malefice ale acestui expresedinte .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ