Premierul interimar Gabriel Oprea conduce prima şedinţă de guvern

| 24 iun, 09:26

Premierul interimar Gabriel Oprea va conduce astăzi prima şedinţă de guvern în noua calitate şi a anunţat aseară, la o  emisiune tv, că o va face cu mână forte, în stil militar. El va avea de luat decizii importante: de la noul calendar de scumpire a gazelor, la înscăunarea noului ministru al Transporturilor.

Executivul trebuie să aprobe de urgenţă noul calendar de scumpire a gazelor furnizate populaţiei, având în vedere că prima etapă a scumpirii, de la 53 de lei la 60 de lei pe MWh, este programată pentru 1 iulie.

Gabriel Oprea are şi o sarcină dificilă în relaţia cu finanţatorii internaţionali. Reprezentanţii Comisiei Europene se află la Bucureşti, pentru discuţii pe tema noului Cod Fiscal, de care sunt nemulţumiţi. Oficialii străini nu sunt de acord cu reducerile de taxe şi de impozite propuse de Victor Ponta.

În mandatul de interimar al lui Gabriel Oprea ar putea fi înscăunat chiar un ministru, dacă preşedintele Klaus Iohannis semnează numirea lui Mihai Fifor la Transporturi, în locul lui Ioan Rus.

Gabriel Oprea a debutat în forţă în funcţia de premier interimar. A avut un program plin de întâlniri extrem de importante. Dimineaţa i-a primit la Guvern pe şeful SRI, Eduard Helvig, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şi ambasadorul britanic la Bucureşti, Paul Brummell, apoi s-a întâlnit şi cu şeful MI6.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 09:30
palada pufosul
Ghita la DNA,din nou...cu coana Mita?
se extind acuzatiile impotriva prietenului lui Ponta?
cine mai lupta acum impotriva comunistilor?
cine mai face partidul Regres Romania?
"Trăim într-o normalitate instituțională unde diferite persoane încearcă să scoată în evidență extraordinaritatea situației, caracterul absolut ieșit din comun, vai, ce dezastru, Coană Mițo, ai văzut rapița, Vai, Ponta, Vai, Oprea, Vai Ghita, șerpilienii, Vai, Iohannis"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ