Premierul Ponta i-a transmis preşedintelui Băsescu propunerea pentru Ministerul Transporturilor

| 26 aug, 2013

Premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu, luni dimineaţă, propunerea de numire a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică agenţiei Mediafax că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor şi va trimite Preşedinţiei o propunere în acest sens.

Partidul Naţional Liberal, căruia îi revine portofoliul Transporturilor prin algoritmul de guvernare, a decis duminică să-i prezinte primului-ministru două propuneri în vederea unei nominalizări la conducerea acestui minister - Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu.

Conducerea liberalilor a făcut noile nominalizări în contextul în care deputatul Ovidiu Silaghi, propus anterior pentru această funcţie, şi-a retras candidatura.

Liberalul s-a retras după ce procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva sa, pentru trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Ulterior, procurorul general Tiberiu Niţu a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru ridicarea imunităţii parlamentare în cazul lui Ovidiu Silaghi. Această cerere a ajuns deja la Camera Deputaţilor.

Victor Ponta a asigurat interimatul la Ministerul Transporturilor din 12 iulie, când fostul ministru Relu Fenechiu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul ''Transformatorul'' la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată. Decizia nu este definitivă.


Europarlamentarul Ramona Mănescu s-a  înscris în Partidul Naţional Liberal (PNL) în 1990. Între 2002 şi 2004 a fost expert parlamentar, iar în perioada 2005-2007 a fost vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Tineret. Este europarlamentar al PNL din noiembrie 2007, realeasă în iunie 2009.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ