Premierul Ponta participă, în Mexic, la Summit-ul Global pentru o Guvernare Deschisă

| 28 oct, 11:45

Victor Ponta participă miercuri și joi, în Mexic, la Summit-ul Global pentru o Guvernare Deschisă, ocazie cu care va avea și o întâlnire bilaterală cu președintele Statelor Unite Mexicane, Enrique Pena Nieto, care este în același timp și șeful Executivului mexican.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Executivului, vizita premierului român are loc la invitația președintelui mexican, alături de care Victor Ponta va participa la deschiderea lucrărilor Summit-ului.

Pe agenda întâlnirii bilaterale figurează "cooperarea politică și economică, în domeniul cultural și al educației, marcarea aniversării a 80 de ani de relații diplomatice, precum și perspectivele actualizării Acordului Uniunea Europeană — Mexic".

Programul vizitei va mai cuprinde întâlniri cu Ildefonso Guajardo Villarreal, ministrul mexican al Economiei, și cu reprezentanți ai Agenției Guvernamentale 'Pro Mexico'. Totodată, vor avea loc discuții cu conducerea și reprezentanții Consiliului Antreprenorial Mexican pentru Comerț Exterior, Investiții și Tehnologie (COMCE), precum și cu oameni de afaceri mexicani, informează Guvernul.

Vizita are loc în contextul aniversării a 80 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Mexic și reprezintă prima vizită a unui prim-ministru român în Mexic, în ultimii 25 de ani.

Open Government Partnership (OGP) — Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă — este o inițiativă multilaterală lansată la 20 septembrie 2011, în marja Adunării Generale ONU, de Statele Unite și alte șapte state (Marea Britanie, Brazilia, Indonezia, Mexic, Norvegia, Filipine, Africa de Sud), ce urmărește creșterea transparenței guvernamentale, folosirea noilor tehnologii și a datelor deschise pentru implicarea cetățenilor în luarea deciziilor.

Guvernul României s-a alăturat inițiativei Open Government Partnership (OGP) în anul 2011, afirmând angajamentul țării noastre de a promova politicile bunei guvernări, proceduri deschise, responsabilitate și eficiență, transparență decizională în activitatea de guvernare, încurajarea participării civice la viața publică și folosirea noilor tehnologii în administrație.

Ca o recunoaștere a meritelor sale, România a fost aleasă în Comitetul Director al OGP în iulie 2015, pe baza votului celor 65 de state membre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ