Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost suspendat din funcţie

| 27 oct, 2014

Aristotel Cancescu, aflat in arest preventiv, a fost suspendat luni din functia de presedinte al Consilului Judetean Brasov, decizia fiind luata printr-un ordin semnat de prefectul judetului.

"Am primit comunicarea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Aveam la dispozitie 48 de ore pentru redactarea ordinului de suspendare, pe care l-am transmis astazi la CJ", a declarat prefectul Romer Ambrus Sandor Mihaly.

Atributiile de presedinte al CJ vor fi preluate de un vicepresedinte. Prin urmare, consilierii judeteni au fost convocati intr-o sedinta programata pentru marti, de la ora 10.00, cand vor trebui sa decida cine il va inlocui pe Aristotel Cancescu, pe durata cat acesta este suspendat din functie.

Vicepresedinti sunt Mihai Popa, de la PSD si Mihai Pascu de la PC. Pascu este si el cercetat pentru avuz in serviciu, in acelasi dosar de coruptie in care a fost arestat Aristotel Cancescu.

Aristotel Cancescu se afla in prezent in arest preventiv. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri noaptea arestarea preventiva a presedintelui CJ Brasov, pentru 30 de zile. El s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov in aceeasi noapte, in jurul orei 01.00.

Aristotel Cancescu este acuzat de luare de mita, trafic de influenta, cinci infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la tentativa la abuz in serviciu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ