Preşedintele CJ Sibiu: "Nu sunt vizat de DNA"! Se juca cu Iepuraşul şi zeci de copii în timpul percheziţiilor

| 20 apr, 11:32

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Constantin Şovăială, susţine că este liniştit şi că nu este vizat de percheziţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dovadă că în timpul acţiunii procurorilor şeful instituţiei se juca cu zeci de copii şi Iepuraşul, în cadrul programului "Şcoala Altfel", în sala mare de şedinţe a Consiliului, unde se auzea muzică pentru copii şi se ofereau celor mici dulciuri.

"Activitatea în CJ Sibiu se desfăşoară în normalitate, fiecare la locul de muncă. Astăzi chiar avem Şcoala Altfel. Mă aflu aici, unde un grup de copii, care de puţin timp au plecat, s-au bucurat foarte mult că sunt în instituţia noastră", a declarat Constantin Şovăială. 

Întrebat de corespondentul Agerpres dacă este vizat personal de percheziţiile DNA, ţinând cont că sunt verificate documente din perioada 2014-2015, când Constantin Şovăială era consilier judeţean, acesta a răspuns: "Prea multe nu cunosc din acea perioadă, fiindcă nu am fost în instituţie, dar sunt la dispoziţia organelor de cercetare, să ofer datele necesare." 

Liberalul Şovăială a preluat conducerea CJ Sibiu pe 10 martie 2016, fiind ales de către consilierii judeţeni. Constantin Şovăială a ajuns preşedinte al CJ Sibiu după ce subprefectul Anca Şandru l-a demis pe Ioan Cindrea. Fostul preşedinte al CJ Sibiu, liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat ilegal soţia la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat. 

Actualul şef al CJ Sibiu nu ştie dacă acţiunea DNA îl vizează pe fostul preşedinte al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, care şi-a pierdut mandatul înainte de termen. 

În perioada 2014-2015, de când provin actele verificate de DNA, vicepreşedinte al CJ Sibiu era şi liberalul Marcel Luca, actual vicepreşedinte şi în mandatul liberalului Constantin Şovăială. Întrebat dacă vicepreşedintele Marcel Luca a fost chemat de procurorii DNA miercuri, să dea explicaţii, preşedintele CJ Sibiu a spus: "Este în Suedia împreună cu colegii mei într-o misiune de prietenie, de colaborare. Ei vin mâine. Dânsul nu este aici." 

Imaginea CJ Sibiu este afectată, crede preşedintele instituţiei, de acţiunea DNA. Întrebat dacă descinderea DNA afectează imaginea CJ Sibiu, Şovăială a declarat: "Nu pot să spun că nu." 

Procurorii DNA efectuează, miercuri, percheziţii la Consiliul Judeţean Sibiu într-un dosar privind posibile fapte de corupţie în legătură cu achiziţii publice la preţuri supraevaluate, au declarat, surse judiciare. 

Potrivit surselor, obiectul dosarului îl reprezintă anumite achiziţii publice la preţuri supraevaluate de la firme agreate, iar până în acest moment prejudiciul s-ar ridica la peste 130.000 lei. 

DNA a anunţat miercuri că procurorii efectuează percheziţii în 5 locaţii situate în judeţul Sibiu, din care una reprezintă sediul unei instituţii publice, într-un dosar privind fapte de corupţie şi asimilate acestora, comise în perioada 2014 - 2015. 

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014 - 2015. În cursul zilei de 20 aprilie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate în judeţul Sibiu, din care una reprezintă sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale", se arată într-un comunicat al DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ