Previzibil, Antonescu cere demisia lui Ponta, dar greșește flagrant față de electoratul USL

| 25 feb, 2014

PNL a votat marți seara ieșirea de la guvernare, iar președintele liberalilor, Crin Antonescu, a anunțat că partidul său cere demisia premierului Ponta.

Nu am de gând să comentez aici despre faptul că liberalii au uitat despre situația din 2007, atunci când PNL a dat, într-adevăr, afară PD, dar a rămas cu premierul. Ce vreau să spun este că, pentru un reprezent al opoziției față de președintele Băsescu, căci Antonescu încă se revendică a fi așa ceva, o astfel de cerere este lipsită de logică.

Prin ieșirea PNL de la guvernare se modifică structura politică a Guvernului, caz în care un vot al Parlamentului este obligatoriu. Deci, premierul nu va guverna fără legitimitate, ci va fi nevoit să obțină un nout vot în Parlament. Cu alte cuvinte, Victor Ponta va trebui să treacă testul Parlamentului, iar Crin Antonescu poate sta liniștit.

Demisia premierului înseamnă însă punerea cărților în mâna președintelui, iar insistența cu care Antonescu vorbește de vreo săptămâna despre demisia lui Ponta devine deja suspectă. Am avut experiența din 2009 și este clar că Băsescu va încerca să creze o majoritate în jurul unui premier convenabil. După ce ai rupt USL, să mai dai și Guvernul lui Băsescu... Logica simplă spune că, dacă vrei să alungi zvonurile că ai o înțelegere cu actualul președinte, atunci eviți gesturile care dau dă bănuit.

PS: Nu am auzit în conferința de presă nimic despre ”problema Iohannis”. PSD și Victor Ponta au fost acuzați generic de încălcări ale protocolului USL, deși niciuna dintre acestea nu a fost prezentată punctual.

Nu vreau să fiu cârcotaș, dar am impresia că și Crin Antonescu s-a pierdut printre multitudinea de pretexte pe care le-a căutat pentru a se ajunge aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 2014
goPonta4President
psd-ul este foarte atent la electoratul USL...
de aceea ii atrage pe UDMR la guvernare...
26 feb, 2014
cantautor
la Cotroceni,un presedinte de dreapta...
Antonescu sau oricare altcineva...
asta ma intereseaza ....
restul,in 2016....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ