Prima acţiune în justiţie împotriva Malaysia Airlines: doi băieţi dau în judecată compania şi guvernul

| 31 oct, 2014

Doi adolescenţi malaezieni au dat în judecată pentru neglijenţă vineri compania Malaysia Airlines şi guvernul de la Kuala Lumpur pentru dispariţia zborului MH370, au declarat avocaţii celor doi, relatează DPA.

Plângerea, pe care minorii au depus-o prin mama lor, este prima acţiune în justiţie demarată de rude ale victimelor în legătură cu acest incident.

Plângerea a fost depusă la Înalta Curte din Kuala Lumpur de cei doi fii, în vârstă de 11 şi 14 ani, ai omului de afaceri Jee Jing Hang, una dintre cele 239 de persoane aflate la bordul aeronavei care a dispărut la data de 8 martie la o oră după ce a decolat de pe Aeroportul Internaţional Kuala Lumpur pentru a ajunge în China.

Reclamanţii susţinut că Malaysia Airlines a dat dovadă de neglijenţă şi că nu a luat toate măsurile de securitate necesare, a afirmat avocatul lor Gary Chong.

În plângere se afirmă, de asemenea, că autorităţile nu au încercat să stabilească legătura în cel mai scurt timp după dispariţia zborului MH370 de pe radar şi că Departamentul de imigraţie nu şi-a făcut datoria permiţând unor pasageri cu identităţi false să urce la bordul avionului.

Printre cei vizaţi în proces se numără compania de stat Malaysia Airlines, directorul general al Aviaţiei Civile, directorul general al Departamentului de imigraţie, precum şi şeful Forţelor Aeriene malaeziene.

Autorităţile din Malaezia, Australia şi China continuă să caute epava avionului în sudul Oceanului Indian acolo unde se crede că s-ar fi prăbuşit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ