Răsturnare de situaţie în cazul AVIONULUI DISPĂRUT! Ce au declarat anchetatorii

| 29 mai, 2014

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines disparut la inceputul lui martie nu s-a scufundat in zona de sud a Oceanului Indian, unde au fost detectate semnalele acustice despre care s-a crezut ca provin de la cutiile negre, au anuntat joi anchetatorii.

"Putem afirma de acum ca aceasta zona nu este locul unde s-a prabusit zborul MH370", a declarat intr-un comunicat Centrul de coordonare internationala a cercetarilor, cu sediul in Australia.

Semnalele sonore detectate la inceputul lui aprilie in sudul Oceanului Indian nu provin de la cutiile negre ale avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines disparut la 8 martie, a declarat joi, la CNN, Michael Dean, un oficial al Marinei americane, care participa la cautari, relateaza AFP.

Potrivit lui, s-a stabilit ca semnalele au fost emise de o alta sursa, care nu are nicio legatura cu avionul ce a disparut la putin timp dupa ce a decolat de la Kuala Lumpur avand 239 de pasageri si membri ai echipajului la bord Un senzor si balize au detectat luna trecuta ultrasunete provenind probabil de la cutiile negre ale avionului Boeing 777.

Aceste emisii au incetat, probabil din cauza epuizarii bateriilor acestor dispozitive si niciun alt nou element nu a permis precizarea zonei de cautare. Centrul de coordonare (JACC) a cautarilor zborului MH370 a anuntat la 22 mai reluarea operatiunilor de cautare in sudul Oceanului Indian cu un robot submarin american, Bluefin-21.

"Timp de o saptamana, Bluefin-21 va cauta in imediata apropiere a semnalelor sonore, detectate la inceputul lunii aprilie de senzor", a precizat JACC. Nava australiana care transporta Bluefin-21, Ocean Shield, urma sa paraseasca zona de cautare la 28 mai, cu robotul a carui misiune se va incheia in acel moment.

Zborul MH370, care asigura legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, a disparut la 8 martie, la putin timp de la decolare din capitala Malaysiei, schimbandu-si spre sud directia de zbor. Analiza datelor radar si din satelit situeaza locul posibilei prabusiri in sudul Oceanului Indian, la mai mult de 1.000 de kilometri de coasta de vest a Australiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ