PRIMA clădire a unei instituții publice din București pe care va exista o GRĂDINĂ comestibilă

| 12 mai, 11:46

O iniţiativă ambiţioasă a grădinarilor urbani va fi pusă în practică marţi, 12 mai. Cei care îşi doresc să participe la eveniment sunt aşteptaţi la orice oră, în intervalul 10:00-21:00, pentru a da o mână de ajutor la ceea ce va deveni o grădină de legume adevărată, pe acoperişul DGASMB.

Voluntarii sunt aşteptaţi să construiască marginea unui strat de legume pe terasa Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, din Strada Foişorului Nr. 56-58, aproape de Piaţa Vitan.

Acţiunea face parte dintr-un proiect, mai amplu, denumit „Grădini Urbane Comunitare”.

Cei implicaţi în acest proiect, majoritatea voluntari îşi propun transformarea spaţiilor abandonate dintre blocuri, din parcuri sau chiar acoperişurile unor clădiri, în grădini urbane, unde se pot planta legume sau chiar pomi fructiferi.

Dacă ai câteva ustensile elementare de lucru sau pur şi simplu vrei să dai o mână de ajutor, poţi participa la amenajarea terasei.

Sediul DGASMB este prima clădire a unei instituții publice din București pe care va exista o grădină comestibilă.

Echipa de la Grădini Urbane Comunitare se va ocupa de grădina de pe acoperișul DGASMB timp de cel puțin un an, după care vor implica comunitatea în îngrijirea grădinii.

Practic, toate grădinile care vor fi construite în cadrul proiectului vor rămâne comunității, care va avea responsabilitatea de a le îngriji, dar și avantajul de a le mânca.

“Grădinarii” au realizat deja o grădină în curtea școlii și una pe strada Gura Șiriului în Titan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ