Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, și-a dat demisia din funcție

| 17 iun, 19:54

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, și-a dat demisia din funcție, după ce a fost trimis în judecată de DNA, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Informația a fost confirmată de avocatul lui Raduly Robert-Kalman, Milu Timoce, care a declarat pentru AGERPRES că primarul era hotărât să renunțe la această demnitate și a spus că este un gest de onoare și de moralitate.

'În cursul zilei de astăzi, ca urmare a dispunerii trimiterii în judecată de către DNA, domnul primar și-a dat demisia și a renunțat la funcția de primar al municipiului Miercurea Ciuc. Dânsul a spus că este un gest de onoare și de moralitate, până la urmă, în contextul în care procurorii DNA l-au trimis în judecată și dânsul a spus că nu se va mai putea prezenta în fața comunității în acest context și să reprezinte comunitatea din municipiu', a declarat avocatul Milu Timoce.

Primarul și viceprimarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, respectiv Szoke Domokos, au fost suspendați din funcție în data de 14 mai, prin ordine ale prefectului Harghitei, Andrei Jean Adrian, potrivit legii, după ce față de cei doi s-a dispus măsura arestului la domiciliu, în dosarul în care sunt acuzați de abuz în serviciu.

În cursul zilei de miercuri, primarul Raduly Robert-Kalman și viceprimarul Szoke Domokos au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar în care sunt acuzați de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, Raduly Robert-Kalman este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infracțiuni) și conflict de interese, iar Szoke Domokos va fi judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infracțiuni) și instigare la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Printre acuzațiile aduse primarului Raduly este și aceea că, în perioada septembrie-octombrie 2014, în calitate de edil, a aprobat ilegal o autorizație de construcție pe baza unor documentații incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care își desfășoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universității Sapientia.

Acest lucru s-a produs și ca urmare a relațiilor existente între Robert-Kalman Raduly și conducerea instituției de învățământ, primarul fiind și cadru didactic la filiala din municipiu a universității respective.

De asemenea, potrivit sursei citate, în perioada 2007 — 2011, Robert-Kalman Raduly și Domokos Szoke au aprobat efectuarea de plăți nejustificate, în mai multe tranșe, în favoarea SC Topo Service SA în lipsa recepției legale a lucrărilor de cadastru general efectuate de această firmă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ