Primarul Andrei Chiliman, ridicat de procurorii DNA de pe aeroport.UPDATE

| 18 iun, 12:16

Procurorii DNA Ploiești efectuează percheziții la primăria condusă de Andrei Chiliman și în alte șase locații situate în municipiul București. Dosarul vizează fapte de corupție comise în perioada 2006-2015. Sursele arată că firma care ar fi dat mită pentru a obține contracte de anvelopare a blocurilor din Sectorul 1 este Romair Consulting, care a primit contracte de peste 100 de milioane de euro de la Primăria Sectorului 1.

Update. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni de procurorii DNA pentru audieri.

"Nu știu ce acuzații mi se aduc. Nu am ce să comentez", a afirmat Chiliman pe Aeroportul Otopeni, de unde a plecat însoțit.

Andrei Chliman nu este momentan în țară, deoarece a fost plecat într-o delegație la Bruxelles, ne informează surse din Primăria Sectorului 1. S-ar putea ca acesta să fie chiar în avion, pe drum spre România, scrie B365.ro.

Directorul SC Romair Consulting SRL, Gheorghe Boeru, cercetat în dosarul "Herțanu", ar fi dat mită pentru obținerea unor contracte de consultanță cu Primăria sectorului 1.

Firma se laudă, de altfel, cu lucrările de anvelopare a blocurilor obținute de la Primăria Sectorului 1. Astfel, Romair Consulting a finalizat un contract în valoare de 155 de milioane de euro câștigat de la Primăria Sectorului 1, pentru anveloparea blocurilor.

Primăria Sectorului 1, condusă de Andrei Chiliman, a acordat un contract în valoare de 550 de milioane de euro, pe 25 de ani, pentru salubritatea în sector firmei Romprest, condusă de Florian Walter, căutat acum internațional. Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost încredințată de Chiliman tot lui Walter.

Citește și:  FLORIAN WALTER se ascundea printre cămile. Unde a fost găsit

Unul dintre inculpaţii în dosarul lui Iulian Herţanu, fostul consilier judeţean Mihail Coman, consilier personal al fostului director al SC Hidro Prahova, a afirmat, miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că "surprizele vor fi mari" atunci când se va afla adevărul în acest dosar.

Citește și:  Dezvăluiri din dosarul cumnatului premierului Ponta: "Vor fi surprize mari"

Update. Procurorii DNA Ploiești efectuează joi percheziții la locuințele lui Vlad Moisescu și Ioanei Costescu în dosarul în care este vizat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Vlad Moisescu și Ioana Costescu sunt cunoscuți ca fiind apropiați ai primarului Chiliman.

Anchetatorii au descins la imobilele deținute de cei doi sau folosite de aceștia, dar și la sediul Primăriei sectorului 1.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, este vizat pentru fapte care au legătură cu dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului.

Directorul SC Romair Consulting SRL, Gheorghe Boeru, cercetat în dosarul "Herțanu", ar fi dat mită pentru obținerea unor contracte de consultanță cu Primăria sectorului 1. Andrei Chiliman și trei persoane vor fi conduse la sediul DNA Ploiești pentru audieri, arată sursele

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de corupție comise în perioada 2006-2015. În cursul zilei de 18 iunie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în șapte locații situate în municipiul București, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA.

Citește și:  Dosarul Romprest a fost trimis în judecată. Florian Walter este de negăsit

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile au legătură cu un dosar în care sunt vizați primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, și alte trei persoane. Sursele citate au precizat că sunt cercetate mai multe infracțiuni, între care cea de trafic de influență, notează Agerpres.

Andrei Chiliman și cele trei persoane vor fi conduse la sediul DNA Ploiești pentru audieri, au precizat sursele citate.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

 

Tag-uri: andrei Chiliman, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 13:05
Stefan Ionescu
Dosarul Hertanu,cu cumnatul Sobolanul?
Chiliman,Moisescu,Hertanu,Cosma,Ghita,Ponta
USL traieste...
ce bine,fiind vara,s-ar putea ajunge la racoare
ultimii doi,au imunitate....pana la toamna
18 iun, 12:23
part time
LOCURI SIGURE DE MUNCA
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email :[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ