Târgul de Turism: Primele două agenţii mizează pe vânzări de peste 800.000 de euro

| 14 mar, 2014

TUI TravelCenter prin Eurolines, estimează vânzări de aproximativ 500.000 de euro la această ediție a Târgului De Turism de la Romexpo. De asemenea, Christian Tour a vandut in prima zi a Targului de Turism al Romaniei pachete de vacanta in valoare totala de aproximativ 330.000 euro.

Cosmin Marinof, directorul  național de vânzări al TUI TravelCenter prin Eurolines, estimează vânzări de aproximativ 500.000 de euro la această ediție a Târgului De Turism de la Romexpo, în creștere cu 40% față de ediția de primăvară a Târgului de Turism din 2013.

De asemenea, Christian Tour a vandut in prima zi a Targului de Turism al Romaniei pachete de vacanta in valoare totala de aproximativ 330.000 euro. La debutul targului, peste 1.000 de romani au cumparat vacante prin agenţia de turism.

La un calcul simplu rezultă că vacanţa medie cumpărată de turistul român prin agenţia Christian Tour este de 330 de euro. Pe de altă parte, bugetul mediu alocat de români pentru vacanţa de vară este cuprins între 420-450 de euro, conform lui Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter.

Rezultatele primelor două agenţii de turism par a fi excepţia de la regulă dacă ne raportăm la rezultatele studiului Mercury Research. Studiu: Jumătate dintre români nu au bani de vacanţă în acest an, dublu faţă de 2013.

Turcia şi Grecia, preferatele românilor

Topul celor mai apreciate destinații externe de vacanță: Turcia, Grecia, Bulgaria,Spania. De asemenea, Christian Tour anunţă că destinatiile cele mai cautate de turisti au fost: Grecia - Thassos, Lefkada, Corfu, Zakynthos, Creta-Chania, Turcia-Antalya.

"Litoralul românesc se vinde cel mai bine pentru vara anului în curs , fiind primul sezon când TUI TravelCenter are deja rezervări pentru sezonul estival 2014, efectuate încă din noiembrie 2013. Acesta se datorează promovării de către noi şi de către hotelieri a “înscrierilor timpurii”, prin care pentru destinaţiile interne s-au  obţinut  reduceri de 30% din tariful standard. Cine ştie din timp când va avea concediu şi rezervă are o reducere consistentă. S-au vândut bine şi pachetele de weekend la munte în România şi piaţa e în creştere şi pe segmentul de spa/balneo", spun reprezentanţii TUI.

Gustul vacanţelor exotice prinde la români

Vânzările de pachete turistice exotice au crescut cu 30%, datorită faptului că acestea sunt tot mai accesibile şi pentru români. Astfel, companiile aeriene doresc să atragă în destinaţii îndepărtate tot mai mulţi turişti din ţările estice şi ofertele tour operatorilor germani sunt la aceleaşi preţuri ca şi pentru clienţii din vestul Europei. Acum 3-4 ani, nu puteai vizita o destinaţie precum Dubai fără 900-1.000 euro/persoană, iar astăzi putem merge cu 300-400 euro/persoană, în 2014 având deja 3 companii aeriene care operează către Dubai, mai spun oficialii ale TUI TravelCenter.

Turistul român începe să-şi programeze vacanţa după model occidental

Pentru vacanța de vară, 50% din pachetele turistice  sunt vândute în perioda de early-bookig. La fel ca în statele Occindentale și comportamentul turistului român a început se schimbe, astfel că nu mai lasă planificarea vacanţei pe ultima sută de metri. Turiştii au realizat că, rezervând din timp vacanța, pot profita și de reducerile oferite şi pot alege dintr-o gamă largă de hoteluri cea mai bună ofertă care li se potrivește, conchid cei de la  TUI TravelCenter.

Citiţi şi: Cel mai ieftin Big Mac din lume - "cârlig" pentru a atrage mai mulţi turişti români de o ţară exotică

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ