Judecătorii au decis: Prinţul Paul va fi cercetat în arest la domiciliu

| 12 dec, 10:33

Prinţul Paul va fi plasat în arest la domiciliu, au decis, sâmbătă, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov. Instanţa a respins astfel cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de procurorii DNA de cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul lui Remus Truică.

UPDATE: 16:00 Prinţul Paul va fi cercetat în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor ilegale, au decis magistraţii Curții de Apel Brașov. Decizia nu este definitivă, procurorii putând face contestație.

"Voi dovedi că sunt nevinovat. Eu am făcut denunţul penal şi atunci trebuie să descurc tot. Normal că sunt un pic mai relaxat acum. Dar s-a intamplat ce s-a intamplat din cauză că am facut denunţ. Trebuie să fac acum treaba, să dovedesc că nu sunt vinovat deloc. Nu am primit nimic, niciun pământ, niciun hectar, nimic", a spus Prinţul Paul, la plecarea de la Curtea de Apel.

UPDATE: Prinţul Paul a fost adus la Curtea de Apel Braşov.  "Ce credeti? Nu am făcut nimic şi sunt acuzat", le-a spus Printul Paul jurnaliştilor, la intrarea în sediul Curţii de Apel.

Prinţul Paul a fost reţinut, vineri, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, fiind acuzat de cumpărare de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar, procurorii l-au pus sub control judiciar şi pe Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole.

DNA a anunţat că "inculpatul Al României Paul Philipe" va fi prezentat sâmbătă, 12 decembrie 2015, Curţii de Apel Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea prinţului Paul, pentru cumpărare de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, din judeţul Ilfov.

Citeşte şi: Oficial DNA. De ce îl acuză procurorii pe prinţul Paul: Promitea comisioane de 50-80%

Astfel, începând din anul 2006, Paul Philipe Al României i-a promis lui Remus Truică, arestat la domiciliu în acest dosar, şi asociaţilor lui din grupul infracţional (între care Robert Roşu, Andrei Marius Marcovici, Lucian Mateescu, Dan Andronic) o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe sau pe lângă judecători.

Potrivit DNA, prinţul Paul, Remus Truică şi ceilalţi membri ai grupului "au ascuns natura ilicită a înţelegerii, prin încheierea în 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii, între prinţul Paul şi SC Reciplia SRL, reprezentată de Remus Truică".


"În concret, acest contract redactat de Robert Roşu prevede că Paul Philipe Al României, în calitate de cedent, transmite/cesionează fără nicio rezervă, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente şi viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate şi identificate în contract (între care şi Ferma Băneasa cu un teren în suprafaţă de 28,63 hectare). Reciplia SRL se obligă să plătească în anumite condiţii o sumă de bani şi să asigure sprijin şi asistenţă în legătură cu bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, Paul Philipe Al României a semnat alte înscrisuri/contracte prin care s-a urmărit ascunderea provenienţei ilicite a bunurilor retrocedate, antecontracte de vânzare - cumpărare, înţelegeri («înţelegerea» din 13 aprilie 2011 şi actul adiţional la aceasta)", se arată într-un comunicat al DNA.

Conform sursei citate, în cursul anului 2008, ca urmare a unei notificări făcute de prinţul Paul, având ca obiect Ferma regală Băneasa, transmisă spre soluţionare Institutului pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor Bucureşti, prinţul, urmărind obţinerea de foloase necuvenite, împreună cu Robert Roşu şi Remus Truică, l-a ajutat pe directorul institutului să îi determine pe membrii Consiliului de Administraţie să aprobe solicitarea depusă cu încălcarea dispoziţiilor legale.

"Aceasta, în condiţiile în care Paul Philippe al României cunoştea că documentaţia este incompletă şi nu sunt îndeplinite condiţiile legii pentru retrocedarea terenului. Acesta a şi participat la discuţiile din şedinţa Consiliului de Administraţie al institutului şi a exercitat presiuni asupra membrilor acestuia (prin invocarea descendenţei sale, dar şi a unor pretenţii de daune în cazul respingerii cererii). Drept urmare, prin decizia nr. 30 din 26 septembrie 2008, Consiliul de Administraţie al Institutului a dispus, cu încălcarea dispoziţiilor art. 8 din Legea nr.10/2001, restituirea în natură a Fermei regale Băneasa, iar în aceeaşi zi a fost încheiat şi protocolul de predare - preluare al terenului, cu toate că acesta nu fusese identificat", arată DNA, care precizează că decizia de restituire este abuzivă, "cererea nefiind însoţită de documente justificative din care să rezulte calitatea de moştenitor îndreptăţit sau incidenţa Legii 10/2001 raportat la situarea terenului, iar acesta nu a fost identificat potrivit legii, cauzându-se prejudicierea statului român cu suma de 135.874.800 euro (echivalent a 500.399.713 lei)".

Această sumă reprezintă, totodată, folos necuvenit pentru prinţul Paul, Remus Truică şi asociaţii acestuia în grupul infracţional.

În acelaşi dosar, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi de luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile şi pentru Gheorghe Sin, la data faptelor secretar general al Academiei de Ştiinţe Agricole din România, iar în prezent preşedinte al aceleiaşi instituţii, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Reţinerea prinţului Paul a avut loc la scurt timp după ce Curtea de Apel Braşov a decis, vineri, plasarea în arest la domiciliu a omului de afaceri Remus Truică şi a avocatului Robert Roşu de la Casa de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii, precum şi controlul judiciar pentru 60 de zile în cazul lui Dan Andronic, Marius Marcovici şi Claudiu Mateescu.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 11:52
Nicu
Ne veti gasi mereu
Ne veti gasi mereu! Suntem o echipa in plina ascensiune si prezenti peste tot. Si mereu vom fi vazuti, pentru ca suntem ambitiosi si nu ne lasam pana cand nu reusim! Si inca mai avem nevoie de colaboratori la fel de ambitiosi, care vor cu putere un viitor mai bun, prosperitate si succes. Veniti acum in echipa noastra si castigati bani! Cereti toate detaliile la adresa de email:[email protected]
13 dec, 07:18
El Condor
"supravietuire"
Beizadea straina deRomanik, cu obiceiuri ascunse si muiere pe masura, pretendenta la "dumnezeire" prin furt si inselaciune. Oare mai are si minibeizadele pretendente ? Ce face ADN -ul din "om" ...
12 dec, 22:09
Violeta
Cum sa castigi bani de acasa! Ocazia pe care trebuie să o fructifici imediat: un curs online si gratuit care te invata simplu si repede cum sa castigi bani de acasa! Inveti totul pas cu pas, GRATUIT, in lectii care iti explica foarte clar cum sa castigi bani de acasa! Cere acum mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
12 dec, 16:46
elena
Lucrezi de acasa si castigi bani
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate !Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul sau de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: [email protected]
12 dec, 13:07
Nicolae Farcaş
Oportunitate!
O activitate simplă (desfășurată acasă, la calculator) îți poate îmbunătăți venitul lunar cu până la 300 euro. Fii curajos, încearcă și tu! Nu este necesară experiența. Instruirea se face gratuit, prin email. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ