Probele-cheie cu care DNA vrea s-o ţină pe Elena Udrea după gratii

| 04 mar, 21:41

Elena Udrea va juca, joi, ultima carte în faţa magistraţilor, care vor judeca contestaţia acesteia la măsura arestului preventiv. Recursul pe care l-a depus în contestarea măsurii de arestare preventivă este punctul de inflexiune a desfăşurării marii anchete judiciare în care este implicată.

Procurorii DNA, care se opun ieşirii fostului ministru din arest, mizează pe argumente penale forte, dublate de unele cu mare impact emoţional şi generatoare de imagine dezastruoasă. Unul dintre ele este faimoasa geantă cu bani care ar fi ajuns în posesia minunii blonde chiar în biroul său de la minister.

"Inculpatul Gardean Adrian şi martorul denunţător Boian Corin s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având asupra lor suma de 900.000 EURO într-o geantă de voiaj de culoare neagră. Gărdean Adrian a intrat singur în clădire, accesul fiind realizat de către Nastasia Gheorghe, şi s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Gărdean Adrian i-a înmânat lui Nastasia Gheorghe geanta, indicând totodată care este conţinutul acesteia. Ulterior, Nastasia Gheorghe a înmânat geanta ministrului Udrea ElenaGabriela, în cabinetul acesteia.", se arată în dosarul DNA.

Citeşte şi: Elena Udrea s-a decis: pe cine toarnă mâine în faţa judecătorilor

Anchetatorii se bazează , în efortul lor de a o ţine la răcoare , pe lângă denunţuri, şi pe traseele bancare pe care au circulat banii de şpăgi.

"Din probele cauzei a rezultat că Elena Udrea cunoştea împrejurările esenţiale referitoare la remiterea sumelor de bani, iar Ştefan Lungu a folosit o parte din banii astfel obţinuţi, la cererea ministrului, pentru plata unor servicii de publicitate şi de monitorizare a mediului online de care au beneficiat inculpata şi partidul", se aratăîn referatul întocmit de procurori.

Citeşte şi: Elena Udrea, noi DEZVĂLUIRI care vor arunca ţara în aer!

ANGAJAŢII MINISTERULUI RECUNOSC: 10% PENTRU MINISTRU
"Din declaraţiile persoanelor audiate rezultă că aceste împrejurări au dat naştere unei cutume în baza căreia reprezentanţii societăţilor comerciale care primeau finanţări de la MDRT "întorceau” un procent de 10% din sumele primite către persoanele cu funcţii de conducere.", se aratăîn motivarea arestării lui Tudor Breazu.

Citeşte şi: Elena Udrea, SCANDALIZATĂ de o acuzaţie a DNA: FALS!

Punctul cel mai sensibil al Elenei Udrea e relaţia lucrativă pe care a avut-o cu patronii firmelor de construcţii care lucrau pentru Compania de Investiţii subordonată ministerului , condusă de prietena ei. Denunţurile corelate ale Anei Maria Topoliceanu şi ale constructorilor, dublate de extrase de cont şi de facturi aferente cheltuielilor turistice şi de shoppping pe bani din mită sunt argumentele care îi pot prelungi perioada de arest reventiv blondei supreme.

"Pentru a avea garanţia că lucrările efectuate vor fi decontate la timp, inculpatul Botoroagă Dragoş, administratorul S.C. Consmin S.A., i-a cerut lui Lungu Ştefan să intermedieze legătura cu persoanele din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii, arătându-şi disponibilitatea de a întoarce” o parte din sumele primite. ", potrivit referatului DNA.

Citeşte şi: ELENA UDREA, strategie pe tabla de şah. CE vrea să facă fosta şefă PMP

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ