UPDATE. Zi CRUCIALĂ pentru Elena Udrea, află dacă va fi eliberată! Fostul ministru, adus la sediul ICCJ

| 05 mar, 08:26

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va judeca, pe 5 martie, contestaţia Elenei Udrea la decizia de arestare preventivă, dată miercuri, în dosarul "Gala Bute".

UPDATE Elena Udrea a fost adusă joi la Înalta Curte de Casație și Justiție, care urmează să judece contestația depusă de fostul ministru față de arestul preventiv în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea are o nouă zi decisivă. Instanţa supremă va lua o decizie definitivă în ceea ce priveşte măsura preventivă luată pentru cercetarea Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a fost arestată preventiv săptămâna trecută, după ce ICCJ a emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul "Gala Bute".

Citeşte şi: Mărturii din arest: Soluţia INEDITĂ găsită de Elena Udrea pentru a rezista în spatele gratiilor

"Mi-a cerut să fie confruntată cu denunţătorii. Doreşte foarte mult să-i vadă pe aceştia faţă în faţă, să-i privească în ochi.Luni dimineaţă, voi cere procurorilor ca Elena Udrea să se întâlnească cu denunţătorii, înainte de apelul la decizia de arestare preventivă", a spus av.Chiciu.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea "Galei Bute", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Citeşte şi: Elena Udrea s-a decis: pe cine toarnă mâine în faţa judecătorilor

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile şi pe câteva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul celorlalţi inculpaţi din dosarul "Gala Bute", a declarat, vineri, avocatul deputatei Marius Striblea.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a mai stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft". În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ