Procesul lui Dan Diaconescu, amânat pentru 28 noiembrie

| 31 oct, 2014

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amânat vineri pentru 28 noiembrie dosarul în care Dan Diaconescu este judecat pentru şantaj.

La termenul de vineri al procesului, instanţa a admis administrarea mai multor probe cerute de avocaţi, printre care şi audierea secretarei lui Dan Diaconescu.

De asemenea, toţi inculpaţii vor primi o copie cu interceptările aflate la dosar.

Prezent în instanţă, Dan Diaconescu şi-a exprimat încă o dată nemulţumirea pentru că dosarul lui se judecă în timpul campaniei electorale.

'Am venit astăzi să constat disperarea adversarilor mei politici şi, dacă voi ieşi liber din sala de judecată, înseamnă că intru în finala prezidenţială. Eu am primit un prim termen în timpul campaniei electorale şi un al doilea termen în ultima zi a campaniei. Astăzi, în loc să fiu la Vaslui şi la Bacău, unde aveam de botezat nişte copilaşi, s-a schimbat ora termenului. Noi eram pregătiţi pentru ora 9,00, după care să plecăm în ultima zi de campanie. Nu am fost citat, nici la primul termen, nici acum, la al doilea. Eu m-am prezentat, astfel încât toată mascarada asta să se termine', a declarat Dan Diaconescu.

Procesul se află în faza de apel, după ce pe 18 decembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de închisoare cu executarea pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, însă decizia nu este definitivă.

Prin aceeaşi decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care şi acela de a fi ales într-o funcţie publică timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată pentru şantaj Doru Pârv, realizator la OTV şi administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, şi Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV şi fost director general al publicaţiei 'Atac la persoană'.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor ameninţări, primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, cât şi indirect, prin intermediul lui Mitruş Ghezea, realizatorul emisiunii 'Semnal de alarmă', difuzată de acelaşi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ