Fosta directoare de cabinet a ministrului Muncii a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

| 15 ian, 16:53

Iuliana Coruț, fost director de cabinet al ministrului Muncii, a fost condamnata de Curtea de Apel Bucuresti la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mita pentru a ajuta o persoana sa castige concursul pentru functia de consilier afaceri europene la AM POSDRU.

Iuliana Corut, care a a detinut functia de director de cabinet al fostului ministru al Muncii Mariana Campeanu, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) dispunand ca ea sa aiba un termen de incercare de sase ani.

Decizia de joi a instantei este definitiva.

Prin decizia de joi a CAB, pedeapsa Iulianei Corut a fost redusa, intrucat, in prima instanta, Tribunalul Bucuresti a decis, in 3 februarie 2014, ca ea sa fie condamnata la trei ani de inchisoare cu executare.

Decizia instanței

"Desfiinţează,în parte,sentinţa penală nr.71/31.01.2014 a Tribunalului Bucureşti-Secţia a II-a penală şi rejudecând în fond,cu aplicarea art.5 Cod penal: În baza art.86 ind.1 alin.1 şi 2 Cod penal de la 1968, dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepselor rezultante de câte 3 ani închisoare aplicate inculpatelor Coruţ Iuliana şi Dumitriu Simona, pe un termen de încercare de 6 ani".

Iuliana Corut a fost gasita vinovata de luare de mita si instigare la infractiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii.

In acelasi dosar a fost condamnta si Paula Manuceanu, fost consilier la cabinetul ministrului Muncii. Ea a primit o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si sustragere de inscrisuri.

Cristiana Bigan, functionar public in cadrul unei autoritati nationale la data faptelor, a fost condamnata la doi ani de inchisoare, pentru dare de mita si complicitate la permiterea accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii. Judecatorii au dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe un termen de incercare de patru ani.

Fiul Cristianei Bigan, Paul Cristian Ferchedau, candidat la functia de consilier pentru afaceri europene la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU), a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru fals material in inscrisuri oficiale si complicitate la uz de fals.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ