Proiectul privind malpraxisul a fost finalizat. Pacienţii vor beneficia de proceduri simplificate

| 31 iul, 2013

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a anunţat, miercuri, că proiectul privind malpraxisul este finalizat şi că, prin adoptarea acestuia, pacientul va beneficia de proceduri simplificate şi de garanţia că, atunci când se va dovedi actul de malpraxis, va fi despăgubit.

Nicolăescu a menţionat că este pentru a treia oară când proiectul de modificare a Legii sănătăţii (Legea nr. 95/ 2006), la Titlul XV, referitor la malpraxis, este pus în dezbatere publică, după ce i-au mai fost aduse unele modificări.

Ministrul a spus că noutăţile aduse de proiectul de act normativ vizează în egală măsură pacientul, dar şi medicul.

Potrivit ministrului, pacientul va beneficia de proceduri simplificate, costuri reduse şi garanţia că atunci când se va dovedi actul de malpraxis va fi despăgubit de către asiguratori. "Pacientul va primi din partea spitalului toate documentele medicale privind cazul reclamat şi nu va mai fi nevoit să aştepte ani de zile decizia instanţelor de judecată. În proiectul de lege este prevăzut ca, în termen de 6 luni, procesul de evaluare a cazului să fie finalizat", a explicat Nicolăescu.

Totodată, medicul va fi asigurat pentru incidente petrecute cu până la trei ani înaintea încheierii contractului de asigurare.

Noul proiect va fi postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi este prevăzut a intra în vigoare începând cu anul viitor, a mai spus ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ