Propunerea legislativă privind eliminarea taxei radio-tv a fost respinsă

| 11 iun, 2013

Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor a acordat marţi raport de respingere propunerii legislative pentru eliminarea taxei pentru serviciile publice de radio şi televiziune, iniţiativă a unui grup de deputaţi PP-DD şi UDMR

Deputatul PP-DD Liliana Mincă a explicat că telespectatorii plătesc abonament pentru serviciile publice de radio-tv operatorilor de cablu, potrivit Rtv.net.

"Deci, plătim dublu. O dată la cablu şi o dată prin factura de electricitate", a afirmat Liliana Mincă.

Directorul economic al SRR, Constantin Puşcaş, a susţinut că nivelul taxei radio, de 2,5 lei/lună, nu este în măsură de a afecta bugetul unei persoane.

"Radioul public nu înregistrează datorii sau pierderi şi nu e într-o criză de credibilitate", a spus Puşcaş.

Preşedintele Comisiei pentru cultură, Gigel Ştirbu, a subliniat că în majoritatea ţărilor democratice există taxă pentru serviciile publice de radio şi televiziune.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune va intra, cu raportul primit în Comisia pentru cultură, în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, ca primă Cameră sesizată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ