Proteste la minele Lonea și Lupeni: Peste 300 de mineri au refuzat să intre în subteran

| 27 mai, 09:24

Peste 300 de mineri vor protesta miercuri dimineață la sediile minelor Lonea și Lupeni, în solodaritate cu liderul sindical legat cu lanțuri în semn de prostest că cei 900 de angajați ai minei nu vor primi salarii întreg.

Miercuri, peste 300 de mineri din schimburile trei şi patru au refuzat să intre în subteran, protestând față de unitățile administrative ale minelor Lonea și Lupeni.

“În acest moment sunt peste 300 de mineri în grevă şi au anunţat şi alţii că li se vor alătura în cursul zilei. Doi lideri sindicali, cel de la Lonea şi cel de la Lupeni, sunt în greva foamei. Cel de la Lonea a avut nevoie de îngrijiri medicale pe timpul nopţii, însă nu a renunţat la protest", a declarat preşedintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica.

Printre revendicările minerilor se numără și crearea unei scheme de sprijin pentru finanţarea producţiei de energie electrică, o infuzie financiară în Complexul de la Hunedoara, dar şi facilităţi fiscale pentru firmele care generează locuri de muncă în Valea Jiului şi judeţul Hunedoara

"Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor să atragă atenţia Guvernului asupra problemelor cu care se confruntă, mai ales că astăzi pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului va fi un act normativ care prevede acordarea de ajutor de stat de salvare pentru Complexul Energetic Hunedoara. Suma pe care vor să o aloce este insuficietă şi obligă complexul la divizare în societate de mine şi termocentrale. Amintim că suntem unificaţi doar de doi ani, iar divizarea ar însemna închiderea minelor şi transformarea termocentralelor în CET-uri. Cerem excluderea din actul normativ a obligativităţii divizării CEH", a adăugat Nica.

Liderul de sindicat Vasile Păduraru s-a legat, marţi după-amiază, cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină, în semn de protest faţă de faptul că cei 900 de angajaţi ai exploatării nu vor primi salarii întregi, acesta fiind și în greva foamei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 mai, 23:09
Mircea
Nou
Dacă vei începe să cultivi gânduri de prosperitate, imaginându-ţi că eşti un om foarte bogat înconjurat de un ocean de energie mentală şi înotând într-o mare a abundenţei, corpul şi mintea ta vor intra instantaneu pe vibraţia prosperităţii, iar tu vei începe să atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce îţi e necesar pentru a deveni bogat. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ