PSD şi ALDE semnează, miercuri, protocolul de colaborare în alegeri

| 10 feb, 09:33

PSD şi ALDE vor semna, miercuri, un protocol de colaborare în alegeri, evenimentul urmând să aibă loc, începând cu ora 12,00, la Palatul Parlamentului.

Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, această colaborare "va mări şansele în acest an electoral atât pentru PSD, cât şi pentru ALDE". 

De asemenea, copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susţine că semnarea acordului este necesară întrucât "un document de alianţă cu PSD nu există", iar cele două partide trebuie să dea o "direcţie" organizaţiilor din teritoriu. 

"Acordul, în principiu, trasează cadrul unei colaborări pentru alegerile locale şi pentru mai departe. Posibil şi alegerile parlamentare. (...) După alegeri putem să facem alianţe în consiliile locale şi în consiliile judeţene. Avem un evantai larg de posibilităţi - putem să susţinem candidaţi comuni, putem să mergem pe liste separate", declara, vineri, Tăriceanu. 

El preciza că protocolul de colaborare PSD-ALDE în alegeri nu va reprezenta însă "un mandat obligatoriu" la nivel naţional pentru organizaţii şi nu va viza aspecte referitoare la modificarea sistemului electoral. 

"Nu va fi la nivel naţional acest pact. Deci nu este un mandat obligatoriu, vrem să dăm posibilitatea organizaţiilor locale care consideră că îşi pot maximiza şansele în alegeri să facă înţelegeri cu PSD pentru susţinerea în comun a candidaţilor", a mai spus, luni, copreşedintele ALDE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ