Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, este audiat la DNA

| 20 mai, 10:37

Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, este audiat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, informează B1 TV. El este cercetat penal pentru complicitate la șanaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, care a fost și el audiat mați la DNA.

"În perioada decembrie 2014 - martie 2015, inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea altor persoane, a exercitat asupra unui om de afaceri acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la DIICOT pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă)", potrivit DNA.

Procurorii susțin că Lucinschi i-a promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor într-o infracțiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează.

Radu Pricop se află în control judiciar pentru 60 de zile, din 3 aprilie.

"inculpatul Pricop Radu Petru a uzat de calitatea de avocat în săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, rezultând că, deși inițial a oferit personal inculpatului Lucinschi Sergiu „consultanță juridică” conținând elemente 
contrare legii, ulterior, pentru a masca participația la săvârșirea infracțiunii, a procedat la interpunerea, în relația cu inculpatul Lucinschi Sergiu a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală, transmițând prin intermediul acestora, lui Lucinschi Sergiu, informațiile necesare obținerii sumei de bani necuvenite", se arată în comunicatul DNA.

 

Citeşte şi: Dosarul ”Casa din Mihăileanu” a fost redeschis: Traian Băsescu, acuzat că și-a făcut cadou un imobil

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mai, 11:18
LENIN SI STALIN
CE MECLA DE OSUAR ARE MALAGAMBISTUL
ASTA ESTE PUTULICA CARE AFURAT 1 MILIARD DIN PAINEA ROMANILOR.SI DE LA
COPII A FURAT,ZDRELITUL DRAGULUI DE URAT SI STRAMB,SEAMANA CU ALA,CARE
ARE NUMAI 1 OCHI,DE I SE ZICE CHIORUL DE METROU,CARE CERSESTE O CHIFLA.
BULANGIULE DE PAMANT DE GROAPA.DUTE DREGULUI DE PISOI SI MINCINOS,CA
BASINICA CU PUTA MICA,MICA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ