Traian Băsescu: Mă aştept la 60-80 de dosare penale. Când am terminat mandatul erau 700 de plângeri

| 21 mai, 08:20

Traian Băsescu spune că se aşteaptă să îi fie deschise 60-80 de dosare penale deoarece când a terminat mandatul de primar şi a devenit preşedinte împotriva sa erau 700 de plângeri, el afirmând că procurorul general Tiberiu Niţu e mai "frământat" de casa din Mihăileanu decât de morţii de la Revoluţie.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, că se aşteaptă ca pe numele său să fie deschise 60-80 de dosare penale, susţinând că atunci când şi-a terminat mandatul de primar împotriva sa erau depuse 700 de plângeri de către chiriaşi ai unor imobile naţionalizate şi de către "mici afacerişti" cărora Primăria Capitalei, pe care a condus-o în perioada 2000-2004, le-a demolat chioşcurile.

Întrebat dacă a fost redeschis dosarul penal privind achiziţia casei din Mihăileanu, Traian Băsescu a spus că nu ştie şi că află din presă, în fiecare zi, că a mai fost redeschis un dosar pe numele său.

"Dacă am încălcat legea, voi răspunde, dar eu sunt convins că am procedat corect şi respectând legile (...) Dacă instanţa va considera că Primăria şi eu am interpretat legea greşit, mă voi supune şi probabil voi reveni la starea de dinainte, nu mă voi opune", a susţinut fostul preşedinte.

El a precizat că locuinţa din Mihăileanu este, de fapt, un bloc cu 12 apartamente, el cumpărând unul dintre acestea în calitate de chiriaş, în baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor clădiri preluate în mod abuziv de regimul comunist şi care îi acorda dreptul de a cumpăra imobilul dacă acesta nu era revendicat, indiferent dacă mai avea sau nu o casă.

Fostul şef al statului a comentat ironic verificările făcute de către Parchet privind locuinţa din Mihăileanu, reluând atacurile la adresa procurorului general Tiberiu Niţu.

"Sigur, e mai importantă situaţia unui apartament decât cum au murit peste o mie de oameni la Revoluţie, în Bucureşti. E mult mai frământat domnul Tiberiu Niţu de casă decât de cum au murit oamenii la Revoluţie. Domnul Niţu, întâmplător, trăgea la Revoluţie", a mai susţinut Băsescu.

El a respins însă varianta că ar putea fi condamnat la închisoare, precum fostul ministru Corneliu Dobritoiu, care a primit un an de închisoare cu suspendare pentru achiziţionarea în condiţii ilegale a unei locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat, explicând că în cazul său nu a fost vorba despre o locuinţă de serviciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mai, 16:54
BASINESCU CRIMINALUL DE ROMANI
ZMERGEL,JOANA DE SIBIU SI VICTORAS....
......MI-AU INCENAT FURTUL BABOARELOR,MINCIUNILE ORDINARE CATRE RUMANI,FURTUL ALEGERILOR DIN 2004 SI 2009.TOT EI,AU IMPRUMUTAT DE LE FEMEI-125 MILIARDE DE EURO.EU,N-AM FACUT NIMIC !!!!! RECUNOSC,I-AM FACUT LU CURVEA CATEI SI 5 SOBOLANI.ARE BURTA PLIN ACU EI.ASTA SUNT DOSARELE
FALSE SI MINCINOASE.SI,CE DACA,O SA MOR INECAT,CA BETIVUL,IN CACAT !!!
SUB PAMANT,MA INTALNESC CU PRETENII MEI;PISBOC,ZBLAGA,HALCA,SAU FAL
CA DE TAMPIT SI MANGLITOR.VOI,COMUNISTILOR,BOLSEVICILOR,NAZISTILOR,
LIBELALILOR CU BETIVUL GORGAN ,SAU ZORBAN,CU CHIOARA SI SASITA DE GHE
ORGHIU DEJ,SAU,GHERGHINA,DIN FALCOIESTI.O SA RASPUNDE-TI IN FATA MARII
ADUNARI A HOTILOR SI CRIMINALILOR DE RUMANI.EU,PLEC LA BALACEANCA IN
CELULA 666,CU AZMANTA MEA BOPSITA ,CURVEA ELENA GABRIOLETA
21 mai, 11:43
mircea
nimeni nu la fortat pa Jegarica-alcool-labil sa primeasca si sa cumpere casa,asa ca daca instanta dispune sa fie retrocedata casa ,Jegarica sa fie pus sa plateasca chiria de la data abuzului.
21 mai, 11:12
LENIN SI STALIN
TEMBELULE CRIMINAL,LA OSUAR
BA,CAIAC-CANOE ,ZIS BARCA DE CANAL.TU NU AI FOST COMANDANT, CI CODAMNAT
DE TOV.CEAUSESCU.DE MIC ERAI DERBEDEU,VIOLAI GAINI,RATE,GASTE SI BOI,CA
TINE.MAMELUCULE ,AI 666 DOSARE PENALE,DIN CARE 66.6 DE LA POPORULRUS
PE CARE L-AI JIGNIT,CA PUTULICA DE CURVEA.MILOGULE CHIOR ,STRAMB,CU NASUL DE TROMPA DE EUSTACHIE-STII CINE ASTA,BOULE-,ESTE O MARCA DE
ALCOL,DIN JILAVA.ACOLO SA PUTREZITI TOATA FAMIGLIA,FARA COANA MARIA,
CA-I DAMA BUNA. RETARDATULE CHIORBALIU DE CREMATORIU.HAI SICTIR,BOALA DE BOLA SI SIDA.MAINE MORI DE FLEGMELE TOV LENIN SI STALIN.
BAGABONTULE BETIV !!!!!
21 mai, 11:07
LENIN SI STALIN
TEMBELULE CRIMINAL,LA OSUAR
BA,CAIAC-CANOE ,ZIS BARCA DE CANAL.TU NU AI FOST COMANDAT CI CODAMNT
DE TOV.CEAUSESCU.DE MIC ERAI DERBEDEU,VIOLAI GAINI,RATE,GASTE SI BOI,CA
TINE.MAMELUCULE ,AI 666 DOSARE PENALE,DIN CARE 66.6 DE PA POPORULRUS
CARE L-AI JIGNIT,CA PUTULICA DE CURVEA.MILOGULE CHIOR ,STRAMB,CU NASUL DE TROMPA DE EUSTACHIE-STII CINE ASTA,BOULE-,ESTE O MARCA DE
ALCOL,DIN JILAVA.ACOLO SA PUTREZISTI TOTI FAMIGLIA,FARA COANA MARAI
CA-I DAMA BUNA. RETARDATULE CHIORBALIU DE CREMATORIU.HAI SICTIR,BOALA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ