Medicul Mohamad Yassin, trimis în judecată de DNA

| 21 mai, 13:23

Magistrații Tribunalului București au admis cererea DNA privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mohamad Yassin și a lui Tahli Fadel. Medicul Mohamad Yassin este acuzat de DNA de trafic de influență pentru că, în perioada octombrie 2014 — martie 2015, în mod direct și prin intermediul lui Tahli Fadel, ar fi pretins de la doi denunțători suma de aproximativ 2 milioane euro, în schimbul desființării condamnării de 23 de an

Mohamad Yassin este persoana desemnată de Traian Băsescu, în 2005, să negocieze eliberarea jurnalistilor români răpiţi în Irak.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsurile preventive luate în cauză.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Mă aştept la 60-80 de dosare penale. Când am terminat mandatul erau 700 de plângeri

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ