Raeţchi: E scandalos că Victor Ponta dă indicaţii ministrului Justiţiei şi atacă CSM

| 23 iul, 10:01

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi afirmă că este "absolut scandalos" ca premierul Victor Ponta, "un inculpat", să dea indicaţii ministrului Justiţiei şi CSM în ceea ce priveşte cazul violului de la Vaslui, transmite Agerpres.

"E scandalos că inculpatul Ponta dă indicaţii ministrului Justiţiei şi atacă CSM pentru puncte electorale. În cazul bătăilor administrate de Gheorghe Nichita la Iaşi Ponta spunea că Justiţia exagerează", spune acesta, potrivit unui comunicat de presă.

În opinia sa, Victor Ponta încearcă să politizeze cazul de la Vaslui, "încercând să arate o poziţie de forţă în raport cu Justiţia din România".

"E jenant că Victor Ponta, aflat într-o situaţie gravă, vrea să obţină puţin profit politic pe seama violului de la Vaslui. (...) Să trecem peste faptul că, în cazul bătăilor şi abuzurilor de tot soiul ale primarului de la Iaşi asupra unei femei, acelaşi Ponta spunea, pe dos, că Justiţia acţionează prea cu sârg. Merită totuşi observat că e scandalos, dar absolut scandalos ca, într-o ţară UE, un inculpat pentru spălare de bani, fals, evaziune fiscală poate da indicaţii ministrului Justiţiei şi se poate răţoi la CSM. E o problemă pe care o va rezolva ofensiva societăţii civile, pe care o va regla Justiţia din interior, nu în care va pune ordine mormăiala electoralistă a unui inculpat oarecare", susţine Raeţchi, potrivit sursei citate.

Premierul Victor Ponta i-a transmis, miercuri, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, că, în cazul în care Consiliul Superior al Magistraturii nu va lua nicio decizie referitoare la tinerii care au violat o fată din Vaslui, ar trebui să îşi dea demisia.

"Vreau să vă rog, domnule ministru al Justiţiei, să vă exercitaţi toată autoritatea funcţiei în cadrul CSM, şi dacă CSM-ul nu va lua nicio măsură mai bine vă daţi dumneavoastră demisia, pentru că cineva trebuie să tragă un semnal că nu se poate ceea ce se întâmplă zi de zi în România. Poate în felul acesta le atrageţi atenţia celor din CSM, că în afară să ne spună nouă când n-avem voie să comentăm...uite, acum am voie să comentez şi vreau să spun că ceea ce s-a întâmplat la Vaslui se întâmplă de multe ori în ţară. Dacă nu apare la televizor nu se întâmplă nimic. Aşa că vă rog, şi nu e nicio presiune la adresa Justiţiei, să vă exercitaţi atribuţiile pe care le aveţi", a declarat Ponta, în şedinţa de Guvern.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ