Rafael Nadal a revenit pe prima poziţie în ATP, după calificarea în finala de la Beijing

| 05 oct, 2013

Spaniolul Rafael Nadal şi-a asigurat revenirea pe primul loc în clasamentul mondial al Asociaţiei tenismenilor profesionişti (ATP), după victoria prin abandon în faţa lui Tomas Berdych, sâmbătă, în semifinalele turneului de la Beijing, cehul fiind nevoit să abandoneze, la scorul de 4-2 pentru iberic, din cauza unei accidentări.

În vârstă de 27 de ani, Nadal trebuia să se califice în finala Turneului de la Beijing pentru a fi sigur că va face rocada ca nr. 1 mondial cu sârbul Novak Djokovic. Sâmbătă, spaniolul nu a stat pe teren decât 37 minute, la 4-2 Berdych cerând ajutorul kinoterapeutului, apoi a abandonat. 

Luni, la publicarea noilor ierarhii mondiale, Nadal va pune capăt, oficial, celor 101 de săptămâni consecutive ale dominaţiei lui Djokovic, chiar dacă sârbul va reuşi să se califice în finala de la Beijing, după semifinala, programată tot sâmbătă, în faţa francezului Richard Gasquet. 

Nadal, cu un an 2013 excepţional, a prins în capitala Chinei a 12-a finală din cele 13 turnee disputate, obţinând 10 titluri, dintre care unul la Roland Garros, al 8-lea din carieră, şi altul la US Open, al 2-lea din palmares. Victorii cu care a completat o cifră importantă de turnee de Mare Şlem - 13. El a mai fost nr. 1 mondial în perioada august 2008-iunie 2009, precum şi înre iunie 2010-iulie 2011.

Tag-uri: Rafael Nadal, tenis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ