Rafael Nadal, decorat cu cea mai înaltă distincție a orașului Paris

| 21 mai, 16:23

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, de 9 ori triumfător pe zgura de la Roland Garros, a fost decorat joi de primarul Anne Hidalgo cu cea mai înaltă distincție a orașului Paris - medalia ''Grand Vermeil'', relatează agenția EFE.

''Nadal a marcat și continuă să marcheze istoria Parisului. Istoria de la Roland Garros nu se poate scrie fără Rafael Nadal, un exemplu de campion care a știut să rămână muncitor, modest, serios și generos. Paris este orașul tău, își datorează mult, istoria ta de la Roland Garros este o istorie a acestui oraș. Parisul te dorește, Parisul este alături de tine la acest turneu'', a declarat primarul Parisului Anne Hidlago, născută în Spania, înainte de emigrarea familiei sale în Franța, cu prilejul ceremoniei care a avut loc la primărie.

La festivitate au mai fost prezenți printre alții președintele federației franceze de tenis, Jean Gachassin, și Tony Estanguet, triplu campion olimpic de canoe în ape repezi.

''Este o adevărată onoare și o plăcere enormă să primesc această medalie a Parisului, sunt ani de când Parisul mă recunoaște, sunt ani de când am avut cuvinte de recunoștință, este orașul cel mai important din cariera mea. Roland Garros este turneul care mi-a lansat cariera'', a declarat Nadal, care în 2004 a obținut primul său succes la Paris.

Tag-uri: Paris, Rafael Nadal
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ