Ramazan Akyürek, fost şef al Serviciului de informaţii din Turcia, CONDAMNAT la 860 de ani de ÎNCHISOARE

| 11 iun, 22:23

Ramazan Akyürek, fost şef al Serviciului de informaţii din cadrul poliţiei turce, a fost condamnat la 860 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de crimă şi de interceptarea a 48 de persoane, printre care reprezentanţi ai Guvernului, jurnalişti, oficiali judiciari şi oameni de afaceri.

Akyürek a fost găsit vinovat în data de 27 februarie pentru decesul lui Hrant Dink cauzat din neglijenţă în timpul serviciului.

Dink, un jurnalist de origine turco-armeniană, a fost găsit mort în data de 19 ianuarie 2007, timp în care Akyürek era în fruntea Departamentului Poliţiei din Trabzon.

Numele lui Akyürek se află pe lista celor 50 de ofiţeri ai poliţiei cu diferite ranguri într-un rechizitoriu de 130 de pagini care cuprinde acuzaţii privind "formarea şi conducerea unei organizaţii criminale", "întocmire de acte false", "deţinerea ilegală de informaţii private" şi "încălcarea vieţii private şi a comunicării private" într-un caz de investigare a interceptării mai multor persoane, instrumentat de procurorul Alpaslan Karabay. Toţi cei 50 de suspecţi sunt acuzaţi de formarea unei organizaţii teroriste care susţine scopurile grupului terorist Fethullahist.

Citeste si: Fostul șef al securității din China, condamnat la închisoare pe viață

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ