Rapid, în FALIMENT. Lichidatorul judiciar: Palmaresul e bunul cel mai de preţ, va fi scos la licitaţie probabil în 2017

| 15 dec, 11:06

Lichidatorul judiciar al clubului de fotbal Rapid, Aurel Brihac, a declarat, pentru AGERPRES, că palmaresul este ''bunul cel mai de preţ'' al formaţiei giuleştene, iar acesta va fi scos la licitaţie publică cel mai probabil anul viitor, în urma deciziei Curţii de Apel care a respins recursul înaintat de societatea condusă de Valerii Moraru.

''După ce respingerea recursului urmează lichidarea tuturor bunurilor societăţii SC FC Rapid SA. Voi încerca să dau de toate, apoi vor fi evaluate şi în final scoase la vânzare. Palmaresul cu siguranţă este bunul cel mai de preţ al FC Rapid. Iar el va fi scos la vânzare în cadrul unei licitaţii publice, conform legii. Nu ştiu când se va întâmpla, probabil anul viitor. Preţul nu pot să îl estimez, depinde de piaţă. Depinde şi de evaluator, iar noi o să aducem un evaluator specializat'', a spus Brihac pentru AGERPRES.

Acesta a menţionat că Adrian Diaconescu, administratorul special al FC Rapid numit de acţionarul majoritar Valerii Moraru, refuză să îi înmâneze actele şi mărcile clubului. ''Am spus că licitaţia pentru palmares va avea loc probabil anul viitor pentru că mai întâi trebuie să fac rost de documente. Administratorul special Adrian Diaconescu refuză să mi le dea, dar până la urmă va fi obligat. Dacă nu, voi merge la OSIM şi voi ridica duplicate. Oricum, până la 3 februarie nu se va putea face nimic deoarece atunci avem termen pentru stabilirea tabelului definitiv al creanţelor. Dar repet, toate bunurile vor fi scoase la vânzare. Ce se va găsi, ce nu se va găsi se va imputa vinovaţilor'', a explicat lichidatorul.

Brihac susţine că procedura va decurge conform legii indiferent dacă va mai fi sau nu lichidator judiciar al SC FC Rapid SA. ''Eu procedura am aplicat-o şi o voi aplica numai conform legii şi sub supravegherea administratorului sindic. Acum să vedem dacă voi rămâne, pentru că domnul Moraru a solicitat schimbarea mea în instanţă, iar următorul termen este vineri'', a precizat Aurel Brihac.

La 13 iunie, Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat atunci dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare.

În urma acelei decizii, în 28 iulie, Liga Profesionistă de Fotbal a decis că Rapid, club care a promovat din Liga a II-a în această vară, nu îndeplineşte condiţiile şi i-a refuzat dreptul de participare în Liga I. În aceste condiţii, locul din Liga I al echipei Rapid a fost ocupat de ACS Poli Timişoara, formaţie retrogradată la finalul sezonului trecut.

Conducerea clubului Rapid a făcut recurs la decizia de intrare în faliment, dar Curtea de Apel Bucureşti l-a respins la 14 decembrie, iar lichidatorul judiciar va începe procedura de dizolvare a societăţii conform deciziei Tribunalului Bucureşti.

Gruparea de fotbal Rapid se afla în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

În prezent, în Liga a V-a activează două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociaţie non-profit care a administrat clubul până în 2006 şi care deţine 0,25 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA, şi Mişcarea CFR, echipă înfiinţată anul acesta de sindicatul CFR şi Clubul Aristocratic Rapid.

Tag-uri: rapid, Rapid faliment
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ