Răsturnare de situație pentru desemnarea candidatului liberal. CRIN ANTONESCU, din nou în cărți?

| 26 iun, 2014

Congres PNL. Rămâne de văzut cât va crește Crin Antonescu în sondaje, având în vedere trecutul său controversat: ruperea USL, în ciuda voinței electoratului, care i-a dat acestuia un vot de încredere pentru a da jos regimul Băsescu.

Congres PNL. În cadrul PNL sunt aruncate noi săgeți pentru propulsarea la Palatul Cotroceni a fostului lider liberal, Crin Antonescu. Urmare a trădării lui Crin Antonescu de către Klaus Iohannis, mai mulți lideri locali propun desemnarea fostului președinte al Senatului pentru funcția de președinte al țării, pe baza faptului că cele mai mari șanse în sondaje le are Crin Antonescu și nu Klaus Iohannis.

Scenariul în care la scrutinul de alegeri prezidențiale 2014 candidatul PNL –PDL să fie Crin Antonescu și nu Klaus Iohannis, datorită cifrelor mai bune din sondaje ale fostului lider liberal, a fost lansat de curând de Mircea Dolha. Deputatul PNL a declarat în emisiunea „Evenimentul zilei” că sunt șanse foarte mari ca din partea PNL Crin Antonescu să candideze la președinția României.

„Din ceea ce vedem în sondaje, Klaus Iohannis va fi sprijinit la președinția partidului, dar la președinția României sunt șanse reale să revină Crin Antonescu. (...) Dacă Antonescu va avea cea mai mare intenție de vot, vă garantez el va fi candidatul PNL – PD, dacă vine altă persoană mai bună cu mare plăcere. Eu nu cred că se va crampona cineva, nici măcar Iohannis de asta”.

Citeşte şi: Congres PNL. Un congres de ochii lumii. Sforile au fost trase pentru victoria lui KLAUS IOHANNIS

Mai mult, un președinte de filială județeană a declarat că numeroși lideri PNL s-au coalizat împotriva lui Klaus Iohannis, după ce acesta a pus la punct împreună cu Teodor Atanasiu scoaterea din joc a lui Crin Antonescu, atât din cursa pentru prezidențiale, cât și pentru șefia PNL.

Dolha a mai declarat că, în urma unei discuții de două ore cu Crin Antonescu, fostul președinte PNL a indentificat mai multe puncte slabe pe care le are Iohannis în cursa pentru alegerile prezidențiale 2014. Un punct slab este religia sa – Klaus Iohannis fiind catolic, ceea ce reprezintă un factor important pentru care electoratul, în mare sa majoritate ortodox, nu l-ar vota.

Iar demersul de numire a lui Crin Antonescu din partea liderilor PNL pentru prezidențiale este susținut și de către președintele liberal Ioan Popa, care a declarat că pentru desemnarea candidatului la Cotroceni trebuie alcătuite sondaje de opinie. În plus, senatorul PNL a susținut că Antonescu este o personalitate care se bucură de notorietate, încredere și intenție de vot din partea electoratului.

Citeşte şi: Candidați presedinție 2014. Imaginea lui KLAUS IOHANNIS în oglinda spartă

Desigur, toate aceste demersuri făcute de către liderii liberali vin după ce fostul președinte liberal, Crin Antonescu, a lăsat de înțeles că el ar candida în situația în care partidul l-ar susține ca cel mai bun candidat.

Însă rămâne de văzut cât va crește Antonescu în sondaje, având în vedere trecutul său controversat: ruperea USL în ciuda voinței electoratului, care i-a dat acestuia un vot de încredere pentru a da jos regimul Băsescu. Sancțiunea alegătorilor s-a văzut la rezultatul dezastruos înregistrat de partidul lui Crin Antonescu la alegeri europarlamentare 2014.

Congres PNL. Dar până la prezidențiale pe liberali îi așteaptă Congresul PNL, în care vor trebui să aibă toate deciziile luate, mai ales pentru a avea o conducere legitimă, care să poată fuziona cu PDL. Negocierile intense pentru funcțiile importante din PNL le oferă liberalilor un test important pentru evoluția politică din următorii ani.

Drept urmare, perspectiva susținută de către liderii locali, anume revenirea lui Crin Antonescu în cursa pentru prezidențiale, este întărită și de către reprezentanții de stânga, precum vicepreședintele PSD Dan Șova, care a declarat că povestea candidaturii lui Antonescu nu este încheiată. Iar reașezarea lui Crin Antonescu în preferințele liberalilor conduce la redesenarea traseului politic pentru PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ