Congres PNL. Un congres de ochii lumii. Sforile au fost trase pentru victoria lui KLAUS IOHANNIS

| 25 iun, 2014

Congres PNL. Întrebarea care plutește în aer este pentru cât timp va fi Klaus Iohannis președinte de partid, având în vedere că urmează mult trâmbițata fuziune cu PDL, și ce se va întâmpla după aceasta?

Congres PNL. Faptul că noul președinte al PNL va fi Klaus Iohannis era clar pentru toată lumea încă de atunci când Crin Antonescu și-a anunțat retragerea. Cu toate acestea, liberalii vor să dea lumii impresia de „democrație” în partid și organizează pe repede-înainte un congres. Degeaba se agită Ioan Ghișe (care, apropo, are câteva argumente solide împotriva lui Iohannis), că zarurile au fost deja aruncate, iar neamțul va prelua conducerea liberalilor.

Întrebarea care plutește în aer este pentru cât timp va fi Iohannis președinte de partid, având în vedere că urmează mult trâmbițata fuziune cu PDL, și ce se va întâmpla după aceasta? Vom asista la un triumvirat Iohannis – Băsescu – Blaga? Doar în doi inși nu prea merge treaba, am văzut asta la USL, unde unul era la guvernare, iar celălalt în opoziție.

Citeşte şi: Iohannis și PNL dau testul în fața românilor. Asumarea pe față a protejării lui Băsescu

Filialele PNL deja încep să își anunțe sprijinul pentru Iohannis, iar Ghișe săracul nu poate decât să se revolte în studiourile televiziunilor. Adevărul e că are și de ce, având în vedere că următorul președinte al PNL va fi un membru care n-are nici măcar un an și jumătate vechime în partid, și care a urcat în ierarhia liberalilor după mai multe derogări de la statut.

PNL-ul de astăzi nu se mai ridică deloc la nivelul unui „partid istoric”, așa cum îi place să se alinte. „Domnia” lui Crin Antonescu și oamenii infiltrați de Traian Băsescu au făcut ca liberalii să fie în vrie, să scadă în sondaje și să spere în soluția unui „prinț străin”, tot neamț, ca la 1800. Recunosc, comparația de mai devreme este mult exagerată și aproape jignitoare la adresa lui Carol I, dar exprimă metaforic situația PNL.

Citeşte şi: Candidați presedinție 2014. Imaginea lui KLAUS IOHANNIS în oglinda spartă

Urmează ca Iohannis să fie numit, că nu poate fi vorba de „ales”, președinte al PNL, după care să înceapă o nouă luptă: cine va fi vioara întâi în noua formațiune politică rezultată din fuziunea cu PDL. Deja apar informații că această fuziune va avea loc după alegerile prezidențiale, timpul nefiind suficient pentru ca ea să aibă loc înainte. Lucrurile par a fi „o mare vrăjeală” de unificare a dreptei și cel mai probabil fuziunea va fi cel mult o alianță electorală, cu intenția de a prosti electoratul că iată, dreapta s-a unit și are un candidat comun.

Urmează ca zilele următoare să vedem un spectacol mediatic și să judecăm apoi, pe baza numărului de știri și de dezbateri provocate, dacă a fost sau nu unul reușit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ