Fuziune PNL-PDL. PNL, schimbător ca vremea

| 24 iun, 2014

Fuziune PNL-PDL. Lipsa de consecvenţă a liderilor PNL este deja de notorietate. Cu toate astea, nu strică să mai dăm din când în când o mostră de ipocrizie politică din partea experţilor, cum ar fi Crin Antonescu şi Puiu Haşotti.

Fuziune PNL-PDL. În 2012, când gurile politice ale opoziţiei de atunci strigau din gură de şarpe că Victor Ponta a plagiat, pe baricada apărătorilor premierului, în primele rânduri se aflau Crin Antonescu şi Puiu Haşotti. Cu invective clare la adresa acuzatorilor lui Ponta, printre care se numărau Daniel Funeriu, Emil Boc şi bineînţeles Traian Băsescu, Haşotti, din funcţia de Ministru al Culturii declara că „o comisie politică, formată din politrucii lui Funeriu, din politrucii lui Boc” nu a făcut altceva decât să răspundă la „o comandă politică” atunci când a dat verdictul contestat de plagiat pe lucrarea de doctorat a premierului.

Citeşte şi: Moţiunea PNL, copy-paste după discursul lui Băsescu

Actualul lider al PNL, a schimbat macazul acum, la doi ani de la evenimentele din vara lui 2012 şi cere astăzi demisia premierului, inclusiv pentru acuzaţiile de plagiat de atunci. Când minte Puiu Haşotti? Acum, când spune că premierul a plagiat într-adevăr, sau în 2012, când îi ţinea frumos isonul şefului Guvernului?

Sigur, Haşotti, actualul lider al senatorilor încă liberali nu este singurul în această situaţie. Crin Antonescu x preşedintele PNL, x preşedinte al Senatului era în 2012 de aceeaşi părere cu ministrul Haşotti. "Îl susţin pe Victor Ponta în cazul atacului privind plagiatul" este declaraţia lui Antonescu din vara anului 2012. Susţinerea se pare că s-a erodat în timp, având în vedere că PNL îi cere acum demisia premierului Ponta, bineînţeles ca reacţie la scandalul Bercea-Băsescu.

Dacă mai avea cineva dubii asupra faptului că PNL şi Băsescu sunt în cârdăşie, iată dovada irefutabilă că lucrurile chiar aşa stau. Legătura este cât se poate de logică. PNL se pregăteşte să intre în sfera de influenţă a regimului Băsescu prin fuziunea cu PDL (Boc, Macovei, Videanu, Berceanu şi alţi binefăcători de neam). Între timp, ceva interesant se întâmplă. Justiţia reacţionează la un set de acuzaţii grave, care pun regimul Traian Băsescu pe butuci. Credibilitatea preşedintelui scade vertiginos din cauza arestării fratelui, şi firesc, liderii PSD îi cer demisia preşedintelui. Reacţia nu a întârziat să apară şi PNL + PDL îi cer demisia premierului Ponta, cu obiectivul îngust de a deturna atenţia de pe Palatul Cotroceni şi de pe ocupanţii săi actuali.

Citeşte şi: Moțiunea PNL + PDL pe absorbța fondurilor europene, o mostră de ipocrizie și rea-voință extremă

Atacurile PNL sunt lipsite de substanţă şi mai mult decât oricând ipocrite, având în vedere că lipsa de consecvenţă politică a liderilor PNL. Nu putem decât să ne întrebăm cum se va schimba poziţia PNL peste alţi doi ani, în funcţie de cum simt liderii acestei formaţiuni curentul politic. De fapt, asta doar dacă peste doi ani va mai exista un PNL pe scena politică din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ