Fractura de logică liberală - Pentru faptele lui Băsescu să plătească şi Ponta!

| 24 iun, 2014

PNL şi-a ales tabăra pentru acest sezon politic. Joacă cu Băsescu şi asta se vede, oricât s-ar chinui ei să ascundă evidenţa, PNL se pune zid în faţa preşedintelui. Dacă în 2012 când exista USL s-ar fi făcut publice informaţiile şi acuzaţiile aduse fratelui preşedintelui, pentru care acesta este acum deţinut, liderii PNL nu ar fi ezitat să se concentreze cu tot arsenalul împotriva preşedintelui.

Liberalii acoperă cu tot arsenalul mizeriile făcute de regimul Băsescu. Liderul sentorilor liberali Puiu Haşotti face încă o piruetă retorică şi spune, senin, că pentru greşelile lui Băsescu trebuie să plătească şi Ponta.

Susţinerea demersului de solicitare a demisiei preşedintelui Băsescu de către PNL este doar un paravan. Se vede limpede că interesul PNL + PDL este să ascundă scandalul în care este implicat preşedintele prin strategii clare de atac la adresa premierului Ponta şi a PSD-ului.

Citeşte şi: Întrebarea pe care nu o pune nimeni – de ce a avut Băsescu de ales între fratele său şi Justiţie?

PNL şi-a ales tabăra pentru acest sezon politic. Joacă cu Băsescu şi asta se vede, oricât s-ar chinui ei să ascundă evidenţa, PNL se pune zid în faţa preşedintelui. Dacă în 2012 când exista USL s-ar fi făcut publice informaţiile şi acuzaţiile aduse fratelui preşedintelui, pentru care acesta este acum deţinut, liderii PNL nu ar fi ezitat să se concentreze cu tot arsenalul împotriva preşedintelui.

Ce s-a întâmplat între timp? Simplu, USL s-a rupt, se pare din cauza unui şantaj bine plasat al lui Băsescu la adresa lui Antonescu şi partidul a luat-o la vale. După dezastrul de la europarlamentare, PNL se pregăteşte de desfiinţare prin fuziunea cu oamenii lui Băsescu din PDL. Băsescu s-a despărţit poate de PDL, dar PDL nu s-a despărţit de Băsescu. Loialităţile oamenilor din partid faţă de preşedinte rămân actuale, fie din frică de dosare, fie din simpatie, sunt mulţi lideri ai PDL care nu ezită să rişte pentru singurul lor adevărat preşedinte. Astfel este greu de explicat poziţia PDL şi PNL faţă de Băsescu la această oră.

Prin acuzele ”dreptei” care se aduc lui Ponta, pe cazuri care sunt de mult închise şi ieşite din atenţia publică, se devoalează de fapt că planul PDL+PNL este de a-l scoate pe Băsescu cu daune minime din scandalul de imagine în care este implicat.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. PNL, schimbător ca vremea


Logica liberală suferă o fractură dublă. În primul rând ei spun clar că pentru greşelile regimului Băsescu trebuie să plătească Victor Ponta, singurul lider de partid care se mai luptă acum cu regimul de la Cotroceni. În al doilea rând, liberalii spun că se impune o demisie a premierului pe motivul presupusului plagiat. Reamintim faptul că liderii liberali, printre care şi domnul Haşotii, în 2012 au respins, cot la cot cu cei din PSD, acuzaţiile de plagiat la adresa lui Ponta, catalogându-le atunci, pe bună dreptate, ca atacuri politice din partea lui Băsescu şi ai lui.

Poziţionarea PNL este din ce în ce mai periculoasă, ceea ce va face Congresul extraordinar de mâine al partidului foarte interesant. Din liderii de organizaţii care sunt curtaţi în acest curent, în mod cert vor rămâne mulţi foarte dezamăgiţi de poziţionarea pro-Băsescu a PNL. Oare vor determina aceste dispute o rupere a PNL?

Tag-uri: PNL, psd, traian basescu, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iun, 2014
anna
PNL
e ceva ce nu exista.Timpul si internetul ne mai arata cu cine avem de-a face.Liberalii nu sunt liberali ,majoritatea sunt lefegii ai statului,iar are pune de o afacere,de regula e cu nenumarate semne de intrebare.Istoria recent ne demonstreaza cam ce ideologie ,fara ideologieau,se impart,se desparte ,iar tradarea e la ordinea zilei.S-au ales dintre cei mai putin credibili insi.Ne lamureste cv lor.Carte putina,munca putina spre deloc,parvenitism cat cuprinde!Cu unul din astia nu poti trece nici drumul,ca nu e de incredere.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ