Tokes cere Ungariei să dea ordine României. Decoraţia rezistă....că aşa vrea Băsescu

| 25 iun, 2014

În timp ce Traian Băsescu refuză să pună în aplicare decizia justiţiei prin care se dă undă verde retragerii decoraţiei Steaua României acordată lui Laszlo Tokes, acesta atacă din nou România, de această dată cu mâna guvernului de la Budapesta.

Laszlo Tokes a candidat la alegerile europarlamentare din 25 mai pe listele FIDESZ şi a fost ales în baza mesajelor anti-româneşti emise de fostul pastor. Vineri, autorităţile de la Budapesta au decis să îl recomenseze pe eurodeputat , numindu-l la conducerea proaspăt înfiinţatei comisii care va analiza procesul de retrocedare al imobilelor şi proprietăţilor revendicate de bisericile maghiare din Transilvania. Mai exact, sarcina comisiei în cauză va fi aceea de a exercita presiuni la adresa autorităţilor române pentru a grăbi retrocedarea imobilelor şi proprietăţilor revendicate de maghiari.

În cadrul conferinţei de presă ce a oficializat crearea comsiei, Laszlo Tokes a atacat România invocând un raport al Comisiei de combatere a rasismului şi intoleranţei din Consiliul Europei. Acuzând ritmul cu care sunt retrocedate  proprietăţile revendicate de maghiari, Laszlo Tokes a ameninţat cu sesizarea Parlamentului European şi a altor organisme internaţionale. ”Trebuie cerut organismelor internaţionale să monitorizeze această problemă şi să exercite presiuni asupra României, care duce un joc de-a soarecele şi pisica cu instituţiile internaţionale, în timp ce ţine sub oprimare minorităţile din ţară”, a declarat europarlamentarul la Budapesta.

În mod evident, acuzaţiile aduse de eurodeputat nu se susţin în condiţiile în care România se numără printre ţările care acordă o protecţie deosebită minorităţilor. Cât priveşte procesul de retrocedare în sine, reaua voinţă a lui Laszlo Tokes este evidentă. Eurodeputatul nu pomeneşte nimic de faptul că şi românii se confruntă cu aceeaşi situaţie ca urmare a procesului complex şi relativ îndelungat pe care îl presupune transferarea proprietăţii. În multe cazuri, imobilele revendicate de către bisericile maghiare se află în administrarea unor instituţii publice, şcoli sau gradiniţe iar retrocedarea imediată a acestora ar aduce mari pagube comunităţilor în care acestea activează.

Ameninţările pe care pastorul maghiar le proferează de la Budapesta fac parte dintr-un lung şir de declaraţii jignitoare la adresa statului român. În lumina tuturor acestor demersuri prin care Laszlo Tokes a ofensat România, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României a recomandat ca Traian Băsescu să îi retragă europarlamentarului cea mai înaltă decoraţie pe care o acordă statul român. Însă, preşedintele refuză să facă acest lucru, fapt care implicit îl încurajează pe Laszlo Tokes să continue atacurile la adresa statului român. Traian Băsescu se delegitimează astfel încă o dată luând parte unui duşman declarat al României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ