RATB, executată silit de Fisc. Este cel mai mare datornic din România

| 02 feb, 2014

RATB are datorii totale de 443 de milioane de lei, dintre care 221 de milioane de lei restanţe la plata TVA şi 222 de milioane de lei dobânzi şi penalităţi, conform datelor de la ANAF, valabile la 31 decembrie 2013, informează ECONOMICA.NET.

Cea mai mare parte a sumei, adică 22,1 milioane de lei, reprezintă sumele care ar fi trebuit plătite de RATB la buget drept contribuţie a angajatorului către bugetul asigurărilor sociale.

În plus, RATB mai are datorii şi la fondul asigurărilor de sănătate, de circa 7 milioane de lei, sumă care reprezintă aproape în totalitate contribuţia ce trebuia plătită de angajator în contul asigurării sociale a angajaţilor.

Directorul general al RATB, Adrian Câmpurean şi-a înaintat demisia la jumătatea anului trecut, motivând că nu are bani suficienţi pentru modernizarea RATB. "Am demisionat, principala problemă fiind subfinanţarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti, astfel că eu consider că nu pot să asigur managementul şi nu pot să-mi îndeplinesc obiectivele propuse. Bugetul aprobat este cu 25 la sută mai mic decât suma pe care am solicitat-o", a declarant el după ce a demisionat.

După demisia acestuia, primarul Capitalei, Sorin Oprescu a spus că Regia se poare descurca cu ce are şi că din partea Primăriei, în subordinea căreia se află, nu va primi mai mult.

"Nu mai dau bani pe brice, ace şi popice. „Asta e o ipocrizie. La RATB, în fiecare an, mi-au cerut creşterea participării Primăriei. Au cerut mereu mai mult cu 30 la sută. Nu am putut sa le dau pentru că nu am buget“, a spus Oprescu, El a spus că majorarea biletelor RATB nu este o necesitate, ci un mod prin care "ei" să îşi acopere cheltuielile.

Preţul unei călătorii cu autobuzul, troliebuzul sau tramvaiul este, în Bucureşti, de 1,2 lei, iar un abonament lunar pe toate liniile urbane costă 50 de lei.

Conform datelor Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la 31 decembrie 2013, RATB avea obligații restante către bugetul de stat în valoare de 443 milioane de lei, aproape 100 de milioane de euro. Aproximativ jumătate din suma totală restantă, 222 de milioane de lei reprezintă dobânzi și penalități, iar 222 de milioane de lei restanţe la plata TVA. Este pentru prima data când RATB se află pe lista datornicilor și mai ales pe primul loc.

Citeşte continuarea şi vezi Lista completă a datornicilor la bugetul de stat pe ECONOMICA.NET.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ