Reacţia PNL după trimiterea în judecată a lui Ponta: Este TOXIC pentru România

| 17 sep, 14:02

PNL cere PSD şi coaliţiei de la guvernare să precizeze public dacă îl mai susţine pe Victor Ponta în funcţia de premier după ce a fost trimis în judecată de DNA. Mai mult, vicepreşedintele liberal Raluca Turcan îi cere liderului interimar al PSD, Liviu Dragnea, sa îi retraga sprijinul politic premierului.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Turceni-Rovinari.

"Victor Ponta este toxic pentru România, deținând în continuare funcția de prim-ministru. PNL i-a cerut demisia din momentul în care împotriva sa a fost începută urmărirea penală.

În Europa, Victor Ponta este singurul premier trimis în judecată pentru infracțiuni conexe celor de corupție și aflat încă în funcție. Posibilitatea de a fi condamnat chiar din postura de prim-ministru pune România în cea mai dificilă situație în relația cu partenerii săi. Ponta a compromis funcția de șef al Executivului, esențială într-un stat de drept.

Faptul că rămâne în funcție este o sfidare adusă românilor, care au transmis clar mesajul că resping politicienii cu probleme de integritate și suspectați de corupție în dosarele instrumentate de DNA.

Ponta dă un exemplu nociv și creează un precedent extrem de periculos care va justifica și în cazul altora să reprezinte instituții ale statului din calitatea de inculpat sau de trimis în judecată.

În aceste condiții, PNL solicită coaliției de guvernare să precizeze public și să asume dacă îl mai susține pe Victor Ponta în funcția de premier, având în vedere noua sa calitate juridică.

PSD să spună cu voce tare dacă mai girează un inculpat, trimis în judecată, pentru a conduce Executivul, care este parte a uneia dintre cele trei puteri în stat", se arată într-un comunicat de presă al PNL, semnat de Departamentul de comunicare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ