Realitatea TV scapă de o datorie la Fisc de peste 7 milioane de euro

| 11 mar, 2014

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins săptămâna trecută recursul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) împotriva PSV Company, societate care deține Realitatea Media, astfel compania, aflată în administrare judiciară, nu mai este obligată să achite Fiscului o sumă de 7,5 milioane de euro, reprezentând impozit pe profit și pe venit pe care ANAF le-a impus societății.

Conform avocatura.com, razboiul dintre PSV Company si ANAF, vizand unele obligatii catre bugetul de stat pe care societatea detonatoare a companiei Realitatea Media, editorul postului de televiziune Realitatea TV, le-ar fi avut de achitat ca urmare a unor hotarari ale ANAF, a fost castigat de catre RVA Insolvency Specialist SPRL, casa de insolventa fondata si coordonata de avocatul Arin Octav Stanescu.

La sfarsitul anului 2009, ANAF – Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a intocmit un Raport de Evaluare si o decizie de impunere care, transpuse fiind intr-o decizie, a scos PSV Company datoare aproximativ 34 milioane de lei (7,5 milioane de euro) catre bugetul de stat, reprezentand impozit pe venit, impozit pe profit si majorari de intarziere aferente.

PSV Company, prin RVA Insolvency Specialists SPRL, a atacat in instanta, la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia de Contencios Administrativ Fiscal, aceste documente inca din luna ianuarie a anului 2010, cerand anularea lor. Procesul, pe fondul cauzei, a durat doi ani si doua luni, solutia fiind pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in data de 28 martie 2012. Magistratii instantei de fond au dat si atunci castig de cauza avocatilor casei de insolventa care reprezinta interesele PSV Company, admitand actiunea impotriva Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Mai multe detalii pe avocatura.com

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ