Record de telespectatori pentru filmul românesc "Aferim!"

| 16 mar, 16:24

Cel mai așteptat film românesc al anului “AFERIM!”, în regia lui Radu Jude, a avut un număr record de spectatori în cinematografele din România, în primul weekend de lansare. Pelicula care a câștigat trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin a fost văzută de 20.039 de spectatori din toată țara și a obținut încasări de 257.404 lei.

"AFERIM !" este filmul românesc cu cel mai mare succes la premieră, din ultimii 13 ani, surclasând producţii ca "De ce eu ?", de Tudor Giurgiu (19.924 în primul weekend, "Poziția Copilului", în regia lui Călin Peter Netzer (19.729 spectatori) și “Selfie”, de Cristina Iacob (12.648 spectatori).

Citeşte şi:  Radu Jude: România poate fi promovată și prin produse culturale care sunt făcute cu intenție artistică

Premierele de gală continuă și în această săptămână. Filmul va rula în prezența echipei la Iași (astazi, ora 19.30 Cinema City Iulius Mall), Brașov (astăzi, ora 19, Cityplex Eliana Mall), București (marți 17 martie, ora 19.00, Cinemateca Union), Baia Mare (miercuri 18 martie, ora 19.00, Cinema City Gold Plaza), Ploiești (miercuri 18 martie, ora 19.00, Cinema City AFI Palace Ploiești).

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Citeşte şi:  Cinematografia românească a dat lovitura la Berlinale. Filmul "Aferim!" a luat Ursul de Argint pentru regie. VIDEO

“AFERIM!” este o producție Hi Film, în coproducție cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România.

Tag-uri: aferim, Radu Jude
loading...

Ştirile orei

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ